• sportivii secției de kaiac canoe de la CSM Brăila au obținut medalii la toate categoriile de vârstă la care au concurat
Kaiac canoe este una dintre puținele secții de la CSM Brăila care se preocupă de cooptarea unor tineri de perspectivă și an de an se regăsește printre cele mai puternice din țară. Tradiția este respectată la secția aceasta pentru că există preocupare din partea antrenorilor.
Sezonul competițional 2023 a început pe 7 aprilie și, cu toate că au fost condiții neprielnice de antrenament pe Dunăre, sportivii de la CSM Brăila au urcat pe podium la Cupa României, competiție rezervată sportivilor seniori și celor de la masters. CSM Brăila a obținut 2 medalii la canoe 1 pe distanța de 200 m, una de argint prin Marius Pîrvu și una de bronz prin Florin Tudorache. La Campionatul Național de kaiac canoe masters, care a avut loc pe 9 aprilie, cei doi brăileni au obținut aceleași locuri, Pârvu a devenit vicecampion național iar Tudorache a cucerit medalia de bronz, la canoe 1 pe distanța de 5000 m.
În perioada 24-26 aprilie, la Campionatul Național de primăvară rezervat juniorilor I, CSM Brăila a cucerit 4 medalii. La canoe 2 pe distanța de 500 m, frații Andrei Diță și Alexandru Diță, de la grupa antrenorului Gheorghe Constantinov, au devenit vicecampioni naționali. Cei doi frați au reușit aceeași performanță la canoe 2 pe distanța de 1000 m precum și la canoe 2 pe distanța de 4000 m.
La kaiac 4 – 4000 m, echipajul format din Gabriel Istrate, Matei Ion, Lucian Jercan, Andrei Sîrbu, a cucerit medalia de bronz. Clubul brăilean putea să mai obțină un loc trei la această competiție, la kaiac 2 – 200 m, însă brăilenii Gabriel Istrate, Matei Ion au pierdut la un lat de palmă podiumul.
La începutul lunii mai, la Campionatul Național de primăvară la kaiac canoe rezervat juniorilor II și cadeților, brăilenii pregătiți de antrenoarea emerită Florentina Ion au cucerit 5 medalii. La kaiac 1 – 500 m, cadeți U12 Alexandru Codiță a devenit vicecampion național. Tot la kaiac 1 – 500 m, dar la cadeți U14, Florinel Sârbu a cucerit medalia de bronz. Aceeași performanță a fost realizată la kaiac 1 – 1000 m, cadeți U12, de Alexandru Codiță, la kaiac 2 – 500 m, cadeți U14, de Darius Ioniță și Rareș Cambur. Ioniță și Cambur s-au mai clasat pe locul al treilea și la kaiac 2 – 2000 m, cadeți U14. Aceeași doi sportivi au pierdut la mare luptă locul al treilea la kaiac 2 – 1000 m.
Cu excepția fraților Diță, toți ceilalți sportivi medaliați sunt de la grupa antrenoarei Florentina Ion.
“Consider că rezultatele sunt foarte bune ținând cont de faptul că vremea nu a ținut cu noi și pregătirea pe Dunăre nu a mai fost ca altă dată. La mare luptă am pierdut două medalii de bronz. Țin să le mulțumesc părinților pentru că i-au scos pe copii din fața telefoanelor și a calculatoarelor și i-au trimis la antrenamente”, ne-a declarat antrenoarea Florentina Ion.