Mergi la conţinutul principal

Început de an cu amenzi. 185 de angajatori controlați în luna ianuarie de ITM

• inspectorii de muncă brăileni au aplicat sancțiuni de peste 50.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă

 

Anul 2024 a debutat cu ample controale ale inspectorilor ITM la zeci de angajatori din municipiu și județ, urmate de amenzi de zeci de mii de lei.

Astfel, potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), Liviu Arhire, în luna ianuarie 2024, instituția a desfășurat controale la un număr de 185 de angajatori, atât în domeniul relațiilor de muncă (RM), cât și al securității și sănătății în muncă (SSM). În urma controalelor efectuate de inspectorii de muncă brăileni, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 53.400 lei.

Principalele deficiențe constatate în timpul acțiunilor de control din luna ianuarie au fost: nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară; nerespectarea prevederilor HG 905/2017 (privind Registrul general de evidență a salariaților); neevidențierea timpului de muncă efectuat de salariați; neutilizarea echipamentului individual de protecție din dotare corespunzător activității desfășurate; semnalizarea riscurilor de accidentare necorespunzătoare; neaducerea la cunoștință a măsurilor prevăzute în planul de prevenire și protecție; neefectuarea examenului medical periodic; lipsa verificării tehnice a anumitor echipamente ce necesită o astfel de verificare.

„Pentru deficiențele constatate, au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila. În controalele efectuate, ITM Brăila a urmărit în permanență conștientizarea angajatorilor și a lucrătorilor asupra importanței și necesității respectării legislației în domeniile de competență, a mai precizat Liviu Arhire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro