Mergi la conţinutul principal
Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Casian

A început Concursul de Șah "Brăila - orașul cu salcâmi"

* peste 30 de copii participă la concursul de șah a cărui premiere se va desfășura duminică, pe Esplanadă, la Sărbătoarea ”Adormirii Maicii Domnului" * prezent la cursurile de pregătire a micuților de la CS "Micul Prinț", ÎPS Casian, ierarhul Dunării de Jos, i-a binecuvântat și i-a felicitat pe concurenț

 

Cursuri și concursuri de șah pentru copiii pasionați de "sportul minții", organizate în ajunul marii sărbători a creștinătății, Adormirea Maicii Domnului.

Potrivit părintelui Rareș Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, în perioada vacanței mari, la Brăila, se desfășoară mai multe activități aducative și recreative pentru copii, un loc important ocupându-l concursurile organizate de Clubul Sportiv de Șah "Micul Prinț", în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos și Primăria Municipiului Brăila.

"De mai bine de șapte ani, acest club de șah se află într-un frumos și benefic parteneriat cu Centrul social-pastoral și cultural din cadrul Parohiei "Nașterea Domnului" din Brăila, în cadrul căruia foarte mulți copii pasionați de "sportul minții" participă la cursurile de pregătire organizate săptămânal în spațiul primitor, bine organizat și dotat cu materialele necesare din cadrul acestui centru parohial", a precizat pr. Rareș Bucur.

Prezent la câteva cursuri de pregătire a micuților de la CS "Micul Prinț", ierarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat și i-a felicitat pe concurenți, exprimându-și, totodată, aprecierea pentru exemplara organizare a competiției la care participă, zilele acestea, zeci de copii din Brăila și din Galați.

Astfel, peste 30 de copii îndrăgostiți de "sportul minții" au participat miercuri, 11 august 2021, la prima etapă a Concursului de șah "Brăila - orașul cu salcâmi", desfășurat la Teatrul "Maria Filotti", în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Brăila. Competiția sportivă se va desfășura pe parcursul a patru zile și se va încheia la Sărbătoarea "Adormirii Maicii Domnului", de duminică, 15 august a.c., cu festivitatea de premiere care va avea loc pe Esplanadă (Faleza Dunării).

"Considerat "jocul minții", șahul stimulează capacitatea cognitivă, capacitatea de a prezice și de a prevedea consecințele acțiunilor noastre, dezvoltă memoria, exersează gândirea logică, îmbunătățește concentrarea și sporește creativitatea, acest sport fiind o alternativă utilă și plăcută în vacanțe și nu numai, pentru educația copiilor", a mai precizat pr. Rareș Bucur.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro