Mergi la conţinutul principal

A început campania de vaccinare în centrele de bătrâni din Brăila

* este vorba despre căminele ”Sfânta Maria”, ”Sfinții Petru și Pavel” și Lacul Sărat, acolo unde circa jumătate dintre vârstnici și-au exprimat dorința de a primi vaccinul împotriva noului coronavirus * vaccinarea se face de către personalul DSP Brăila prin intermediul caravanelor mobile înființate

 

Bătrânii din căminele municipalității se imunizează împotriva virusului SARS-CoV2. Vorbim de căminele ”Sfânta Maria”, ”Sfinții Petru și Pavel” și Lacul Sărat, acolo unde aproape jumătate dintre vârstnici au declarat că vor să se vaccineze, după cum ne-a spus Nicoleta Oancea, șefa Direcției de Asistență Socială (DAS) Brăila. Concret, la Căminul ”Sfânta Maria” își doresc să se vaccineze 53 de beneficiari din totalul celor 125 vârstnici cazați în centru, la ”Sfinții Petru și Pavel” 54 din totalul celor 134 beneficiari vor să fie imunizați, iar la Lacul Sărat sunt 54 de doritori din totalul celor 97 persoane cazate în centru.

Deja o parte din vârstnici a primit prima doza de vaccin, urmând ca săptămâna viitoare să fie imunizate și celelalte persoane care și-au manifestat dorința. Vaccinarea s-a făcut de către personalul Direcției de Sănătate Publică Brăila, prin intermediul unei caravane mobile. Precizăm că în județul Brăila există două astfel de caravane, înființate exclusiv pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale.

În ceea ce privește personalul de îngrijire care lucrează în aceste trei cămine, până ieri, din cei 144 angajați s-au vaccinat până acum 48 de persoane. La Căminul ”Sfânta Maria” s-au vaccinat 28 persoane din totalul celor 62 angajați, la ”Sfinții Petru și Pavel” 5 persoane din cei 49 angajați, iar la Lacul Sărat 15 din cei 33 angajați din rândul personalului de îngrijire.

 

Programare la vaccinare prin Direcția de Asistență Socială

Cum în această perioadă are loc a doua etapă a campaniei de vaccinare, Nicoleta Oancea ne-a declarat că programările se pot face și prin DAS Brăila pentru următoarele categorii:

- persoanele peste 65 ani care nu au aparținători;

- bolnavii cronici;

- asistenții personali ai persoanele cu dizabilități.

Așadar, dacă vă aflați într-una de categoriile de mai sus și nu are cine să vă ajute cu înscrierea pe platfoma de vaccinare, puteți solicita sprijinul Direcției de Asistență Socială.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro