Mergi la conţinutul principal

A început, în sfârșit, asfaltarea trotuarelor de pe Calea Galați

* lucrările sunt executate de angajații firmei ”Micatis” SRL, iar primarul municipiului, Marian Dragomir, promite că aceștia nu vor mai părăsi amplasamentul până la finalizarea proiectului * concomitent, se vor turna două straturi de covor asfaltic pe Strada Ulmului din Vidin *După finalizarea lucrărilor de pe Șoseaua Vizirului, vom demara lucrări pe Șoseaua Râmnicu Sărat, de la B-dul Dorobanților și până la ieșirea din oraș”, a spus edilul șef al Brăilei * la ora actuală, au fost demarate lucrări și în cartierul Comorofca și continuă asfaltarea străzilor din Lacu Dulce, Brăilița, Pisc și Vidin

 

După câteva săptămâni în care mormane de moloz au fost efectiv abandonate pe câteva porțiuni de trotuar, pietonii fiind obligați să se descurce cum pot, s-a înt-mplat, în sfârșit, minunea mult așteptată și au început reparațiile în cartierul Vidin… Furnicar de oameni și utilaje în zona intersecției Calea Galați cu Ulmului, în zona Cimitirului "Sf. Dumitru" din cartierul Vidin. Ignorând canicula, o echipă consistentă de muncitori de la SC "Micatis" SRL lucra vineri, 30 iulie, la reabilitarea trotuarelor și a bordurilor, ajutați de utilajele din dotare. Concomitent, alți muncitori instalau conducte, precum și o gură de scurgere a apelor pluviale, pentru ca apa să nu se mai acumuleze în zonă, după fiecare ploaie mai serioasă.

"De două zile, s-a început reabilitarea trotuarelor de pe Calea Galați, intersecția cu Strada Ulmului, către Stadionul Progresul (care este în reabilitare) continuând spre sediul DSVSA - blocul de lângă Lidl - Strada Eroilor. Se vor asfalta, de asemenea, trotuarele de pe partea stângă a Căii Galați. Această echipă nu va mai fi mutată de pe acest amplasament până la finalizarea lucrărilor. Este exact aceeași echipă care a lucrat pe Șoseaua Vizirului. Pe lângă reabilitarea trotuarelor, se va asfalta toată Strada Ulmului cu două straturi de covor asfaltic, până la străzile nou-asfaltate din Brăiliîa", a precizat primarul municipiului, Marian Dragomir, care era prezent, ieri, la lucrările de pe Calea Galați.

Directorul executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, ing. Marius Termegan, ne-a confirmat, ieri, începerea lucrărilor pe Calea Galați (lucrări care fuseseră întrerupte de o bună perioadă de timp) precum și executarea unei guri de scurgere a apelor pluviale.

"Avem în program reabilitarea trotuarelor de pe Calea Galați, de la Podul Brăiliței și până la capătul liniei de autobuz 2, bineînțeles, în funcție de starea vremii și de alte condiții. Dacă plouă, nu vom mai putea asfalta, însă reluăm imediat ce se îndreaptă vremea", a precizat ing. Termegan.

Potrivit primarului municipiului, Marian Dragomir, la ora actuală se mai execută lucrări pe bretelele de pe Șoseaua Vizirului și la parcările blocurilor B1, B2 și B3 de pe Șoseaua Vizirului.

"După finalizarea lucrărilor de pe Șoseaua Vizirului, vom demara lucrări pe Șoseaua Râmnicu Sărat, de la B-dul Dorobanților și până la ieșirea din oraș, către Cazasu. Se mai lucrează, de asemenea, la asfaltarea străzilor în zona cartierelor Brăilița-Pisc-Vidin și la asfaltarea străzilor din cartierul Lacu Dulce. Vă mai pot spune că au început lucrările de asfaltare în cartierul Comorofca: se pune balast pe Strada Vulturului, iar pe Rodnei și pe Stelei se execută săpătura”, a precizat edilul șef al Brăilei.

Potrivit primarului Marian Dragomir, se lucrează, de asemenea, la Căminul Cultural din cartierul Nedelcu P. Chercea, la Centrul de Taxe și Impozite de pe B-dul Independenței (fostul Liceu ”Brâncuși”)  și la reabilitarea termică a mai multor grădinițe din municipiu, cu fonduri europene. Nu în ultimul rând, în toamnă, vor începe lucrările la Orășelul Copiilor din Parcul Monument. Câștigător al licitației este firma care a realizat părculețul de pe Faleza Dunării (cel cu o corabie).      

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro