Mergi la conţinutul principal

Începe vânzarea biletelor la Festivalul de Jazz «Johnny Răducanu»

Festivalul Internaţional de Jazz "Johnny Răducanu" se va desfăşura în acest an în perioada 10 - 12 octombrie. Spectacolele vor avea loc la Casa Tineretului, de la ora 18.00 în fiecare seară. Pentru această ediţie s-au calificat 12 concurenţi. Şase vor cânta în prima seară, vineri, 10 octombrie, după care vor urma două recitaluri. Primul va fi susţinut de Michael Creţu împreună cu Alex Simu, iar cel de-al doilea de Nicolas Simion Group Romanian Jazz, format din: Nicolas Simion, saxofon tenor, lider, Ryan Carniaux, trompetă, SUA, Plume, alto saxofon, SUA, Sorin Romanescu, chitară, Chris Dahlgren, bass, SUA şi Kruna Levacich, baterie, Croaţia. Muzica lui Nicolas Simion este o sinteză de folclor, muzica clasică a secolului XX şi jazz, şi sună româneşte, fără ca acest lucru să pară forţat. A realizat până aum peste 30 de CD-uri care s-au bucurat de un mare succes.
În cea de-a doua seară vor evolua ceilalţi şase concurenţi, după care va urca pe scenă Quartet-ul Carlo Nardozzo.
În ultima seară, după ce se vor acorda premiile şi Trofeul "Johnny Răducanu", va susţine un concert memorabil reputatul jazz-man american Chico Freeman, interpret la saxofon tenor şi trompetă. El şi-a început cariera în 1976, când a câştigat cu "Morning Prayer" premiul "New York Jazz". Mulţi critici l-au comparat cu nume care au făcut istorie în jazz-ul american, însă cei mai mulţi îl consideră unul dintre cei mai inovativi muzicieni pentru că a şi înregistrat multe melodii alături de alţi muzicieni remarcabili care au contribuit la evoluţia jazz-ului: Dizzy Gillespie, McCoy Tyner, Elvin Jones, Charles Mingus sau Wynton Marsalis. Maria Puşcaciu, directorul Centrului de Creaţie, organizatorul şi iniţiatorul festivalului, a precizat că evenimentului a intrat pe ultima sută de metri şi că această a doua ediţie va fi de acelaşi nivel calitativ cu prima, ştacheta va fi ridicată la cel mai înalt nivel. Spectatorii se vor putea bucura şi de o expoziţie actualizată în memoria lui Johnny Răducanu. Muzicienii şi toţi cei interesaţi de jazz vor putea participa la workshop-ul susţinut de Alex Simu sâmbătă dimineaţă, 11 octombrie, în sala de spectacole a Centrului de Creaţie, cu tema "Dezvoltarea artistului de jazz pe scena contemporană; rolul în societate, responsabilităţi, probleme, soluţii".
Biletele se pot procura de la Centrul de Creaţie, în intervalul orar 9.00 - 15.00. Preţul unui bilet este de 15 lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro