Pentru ei s-au organizat patru centre de examinare la: Liceul de Artă - 365 de candidaţi, Grupul Şcolar "Brâncoveanu" - 340, "Saligny" - 424 şi "Edmond Nicolau" - 459. Centrul de evaluare este la Grupul Şcolar "Grigore Moisil". Fiecare centru de examinare va fi dotat cu camere de supraveghere. "Am discutat în şedinţa de joi cu directorii şi am stabilit cine va aduce camere de supraveghere pentru bacalaureat şi calculatoare pentru monitorizarea examenului. Le-am transmis ceea ce ni s-a spus şi nouă de către ministrul Funeriu în videoconferinţă: să se păstreze aceleaşi standarde ca în sesiunea precedentă. Vom avea toleranţă zero la fraudă. Vrem corectitudine la asistenţă şi la evaluare deoarece opinia publică a avut o atitudine pozitivă faţă de ceea ce s-a întâmplat la examenele naţionale", a precizat inspectorul general Viorel Botea.
De luni încep probele orale pentru care sunt pregătiţi evaluatorii necesari. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se vor derula şi pe 23 august. Pe 23 şi 24 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de 25 şi 26 august se vor evalua competenţele digitale.
Probele scrise încep luni, 29 august, cu lucrarea la limba şi literatura română. Pe 31 august are loc proba obligatorie a profilului la matematică sau istorie, iar pe 2 septembrie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor preliminare are loc pe 4 septembrie, până la ora16.00, iar depunerea contestaţiilor se va face între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale se afişează pe 7 septembrie.