Mergi la conţinutul principal

Începe reabilitarea străzii Griviţa

Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Răzvan Murgeanu, s-a aflat ieri, la Brăila, unde a participat, alături de autorităţile locale, la semnarea contractelor de finanţare pentru două proiecte derulate prin Programul Operaţional Regional, în valoare totală de 27.977. 410 RON. Proiectele, iniţiate de municipalitatea brăileană, vor fi implementate pe durata a 33 de luni şi vizează îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport rutier şi îmbunătăţirea infrastructurii sociale. Concret, una dintre străzile vizate pentru reabilitare este strada Griviţa, care urmează a fi lărgită la patru benzi de circulaţie, proiectul având valoarea de 6,3 milioane euro. Al doilea proiect, în valoare de peste 840.000 euro, vizează reabilitarea şi dotarea cu echipament specific a corpurilor D, E, F ale Centrului de asistenţă paliativă "Sfânta Maria" Brăila. Programul Operaţional Regional are ca scop sprijinirea şi promovarea dezvoltării locale durabile, atât din punct de vedere economic, cât şi social, prin îmbunătăţirea condiţiilor de infrastructură şi a mediului de afaceri. Valoarea lucrărilor realizate pe diverse proiecte la nivelul judeţului, în cursul acestui an şi la începutul anului viitor, este de 200 milioane de euro, după cum au subliniat primarul municipiului, Aurel Simionescu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu.

Atragerea fondurilor europene, deficitară

Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei a apreciat că atragerea fondurilor europene pe anumite domenii este deficitară, precizând că din 45 de proiecte semnate, pe axa 2, referitoare la drumuri, numai 4 au ajuns la semnătura de lucrări, printre acestea numărându-se şi un proiect al judeţului Brăila. "Lucrurile stau destul de prost, Ministerul se mişcă în sensul în care vine cu banii, administraţia locală este cea care decide până la urmă cât de repede se mişcă în acest angrenaj pe care noi îl construim. Stau la dispoziţia tuturor consiliilor judeţene, locale, cu un sfat, în aşa fel încât lucrurile să meargă. Interesul nostru este să atragem cât de mulţi bani. Greul abia acum vine. Faptul că semnăm 2 proiecte astăzi la Brăila, este un lucru extraordinar, dar este doar vârful iceberg-ului", a afirmat Răzvan Murgeanu. Secretarul de stat a prezentat o listă cu proiectele care urmează să fie în atenţia ministerului în perioada următoare, precizând că săptămâna viitoare va avea loc la Bucureşti o întâlnire cu oficialităţile brăilene. Pe lista proiectelor enumerate se află modernizarea ambulatoriului de specialitate de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, de la Spitalul TBC şi de la Spitalul de Urgenţă, reabilitarea unor şcoli din municipiu şi din oraşul Însurăţei, reabilitarea clădirii de patrimoniu din strada Ana Aslan nr. 27-29. Pe lista de rezerve se află şi proiectul vizând modernizarea Bulevardului Dorobanţilor, depus pe Axa 2, unde 95%-98% din fonduri s-au alocat deja. "Avem foarte multe proiecte depuse pe axa 2, care au indicatori tehnico- economici aprobaţi, ce facem cu ele? Dacă le lăsăm să le facem peste 5 ani, când ne mai dau bani, lucrurile vor degenera, proiectele nu mai sunt aceleaşi. Sunt convins că primul ministru, cu ajutorul şefului statului, va face un efort deosebit în situaţia în care vom face un împrumut, probabil pe Banca Europeană de Investiţii, să facem toate proiectele acestea, pentru că altfel e păcat de ele", a spus Răzvan Murgeanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro