Mergi la conţinutul principal

Începe modernizarea Pieţei Microhală

• primarul Marian Dragomir a anunţat, recent, printr-o postare pe site-urile de socializare că după modernizările făcute în Piaţa Halelor, urmează cea din Microhală • acesta a punctat că lucrările vor începe pe 16 februarie şi vor presupune  printre altele, montarea unui acoperiş nou, tarabe  noi, precum  şi asfaltări • investiţia se ridică la 761.759  lei plus TVA şi va fi realizată de firma brăileană câştigătoare a licitaţiei - SC Pricons SRL

 

Primarul Marian Dragomir îşi duce mai departe planul legat de modernizarea pieţelor agroalimentare din oraş. După schimbarea, la finele anului trecut, a aspectului Pieţei Halelor, edilul-şef a anunţat printr-o postare recentă pe site-urile de socializare că a venit vremea ca Piaţa Microhală să fie modernizată. Acesta a dat chiar şi un termen exact: mâine, 16 februarie, este prima zi în care se vor efectua lucrări la Microhală, susţine Dragomir.

“Acoperiş nou, extindere acoperiş, tarabe noi, asfalt, sistematizare!!! Termen execuţie lucrări - 5 luni. Preţ - 761.759,98 lei plus TVA. Constructorul a fost stabilit în urma licitaţiei organizate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Comercianţii vor avea posibilitatea să desfăşoare acte de comerţ în vecinătatea pieţei. Modernizarea acestei pieţe este necesară. Este a doua etapă de modernizare după ce, în septembrie 2016, în Piaţa Mare - Sectorul Legume au fost achiziţionate tarabe noi, s-a făcut sistematizare. Tot în septembrie 2016 Piaţa de Păsări a primit o locaţie nouă. Urmează şi alte pieţe”, a postat Dragomir pe Facebook.

Interesant de precizat este că preţul licitaţiei a pornit de la aproximativ 800.000 lei, iar la licitaţie iniţial s-au înscris 5 firme.

 

Cine va realiza lucrările

 Contactat telefonic de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, în privinţa firmei câştigătoare a licitaţiei pentru lucrările de modernizare a Pieţei Microhală, primarul a indicat că este vorba despre o societate din Brăila, SC Pricons SRL.

“În sistemul electronic s-au înscris 5 participanţi: SC LARAPEU CONSTRUCT SRL, PRICONS SRL, SC CONSUNAILNIC SRL, SC DOFLOM SRL, SC STANDARD INVEST GRUP SRL. Au depus documentaţii 3 participanţi, respectiv SC PRICONS SRL, SC LARAPEU CONSTRUCT SRL şi SC CONSAILNIC SRL. Din care, SC CONSNAILNIC SRL a fost respins pentru neîndeplinire condiţii DUAE (n.r. - Document Unic de Achiziţie European) şi caiet de sarcini iar SC LARAPEU CONS SRL pentru nerespectare condiţii ofertă financiară”, a explicat edilul-şef.

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, SC Pricons SRL are în prezent 55 de achiziţii publice obţinute prin contracte, în valoarea totală de aproximativ 1,3 milioane de euro. Câteva sunt lucrări derulate în Galaţi, dar şi la nivelul judeţului nostru, unele în Lacu Sărat sau în comuna Gemenele.

Reamintim că, Administraţia Pieţelor a început anul trecut un amplu proiect investiţional în cadrul căruia şi-a propus modernizarea tuturor pieţelor agroalimentare din oraş. Astfel, în luna septembrie 2016 au fost demarate lucrările la Piaţa Mare. A fost igienizată Hala Centrală, s-a turnat asfalt pe platforma sectorului de legume, s-au realizat pante spre gurile de scurgere şi s-au schimbat tarabele din tablă cu unele noi, din plastic. Tot atunci a fost amenajată şi piaţa de păsări.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro