Mergi la conţinutul principal

Începe modernizarea parcărilor din Brăila

• consilierii municipali au aprobat, recent, indicatorii tehnico economici ai unui proiect privind modernizarea câtorva parcări din municipiu • investiţia are o valoare totală de aproximativ 1,5 milioane lei plus TVA  •  subiectul a stârnit o serie de contre între PNL-işti şi primarul Marian Dragomir, liberalii subliniind că nu se poate vorbi de „parcări moderne”, ci, mai degrabă, de „reabilitări”

 

Administraţia a făcut încă un pas în privinţa realizării parcărilor în municipiu în acest an. În cadrul celei mai recente şedinţe ordinare, membrii CLM Brăila au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o investiţie de aproximativ 1,5 milioane lei (plus TVA) care vizează realizarea unei serii de parcări. Este vorba despre următoarele zone: str. Pietăţii - în jurul Policlinicii nr. 2, Şoseaua Buzăului - între blocul B19, bl. B18, bl. 2 şi Grădiniţa nr. 55, Bulevardul Dorobanţilor - blocurile B16, B18 şi B19, Cartierul Viziru I - între blocurile 12, 13, 14 şi Aleea Nada Florilor - Bl. 9.

Potrivit raportului proiectului de hotărâre, durata realizării investiţiei pentru toate zonele de parcare amintite este de 12 luni. Din aceeaşi sursă aflăm că municipalitatea deja a prins în bugetul pe 2017, numai pentru modernizarea parcărilor, suma de 1.532.000 lei cu TVA.

„Întrucât zonele studiate, aferente obiectivului de investiţii mai sus menţionat, prezintă degradări ale stratului de rulare, degradări provocate de fenomenul îngheţ - dezgheţ, gropi izolate sau pe suprafeţele întinse şi tasări locale ale suprafeţei de rulare, este impetuos necesar a se realiza modernizarea parcărilor enumerate mai sus. (...) Suprafaţa ocupată este de 9.235 mp, nu necesită exproprieri şi nu face obiecul unor litigii în curs de soluţionare în instanţele judecătoreşti”, se mai arată în cadrul raportului.

Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) a fost întocmită de proiectantul PFA Dodoga Dragoş Andrei. Conform devizului general privind cheltuielile, întocmit de acesta, valoarea totală a proiectului este de 1.677.409 lei cu TVA, din care Construcţie ^ Montaj: 1.473.826 lei cu TVA.

 

Contre în CLM pentru «modernizare» vs. «reabilitare»

În cadrul şedinţei ordinare a CLM subiectul legat de parcările din municipiu a reuşit să întărâte spiritele între consilieri. Liberalii, în frunte cu Petrică Popa au ţinut să atragă atenţia că PSD-iştii încearcă să se laude cu un asemenea proiect şi că nu se poate pune problema unor „parcări moderne”, ci, mai degrabă, a unor simple reabilitări.

„Îmi pare rău că nu este domnul viceprimar (n.r. Alexandru Jantea) aici, pentru că dumnealui se ocupă de această problemă, în majoritate rezolvată în Municipiul Brăila: a drumurilor şi a parcărilor. Dar totuşi am şi eu o întrebare, dacă poate să îmi răspundă cineva din executiv, eventual domnul primar. Nu este cam pompos termenul ăsta de «modernizare parcări»? Nu ar fi fost de ajuns «reabilitare» sau «amenajare»? Noi considerăm că parcări moderne înseamnă altceva”, a afirmat Popa, reuşind să îl irite pe primarul Marian Dragomir.

Edilul-şef a replicat imediat, sugerându-i liberalului că în ciuda dorinţei noului preşedinte al PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, de a crea atmosferă în consilii, ar prefera ca lucrurile să nu degenereze.

„Domnule Popa, eu înţeleg că aţi avut alegeri şi că trebuie să facem un pic de atmosferă politică pe «amenajare» sau pe «modernizare». Însă eu vă propun să revenim la lucrurile serioase, ca să nu intrăm într-un ping-pong de pe vremea domnului preşedinte al dumneavoastră (n.r. - fostul viceprimar Dănăilă) cu starea drumurilor şi a parcărilor. Eu doar vă rog să lăsăm de-o parte zona aceasta de ping-pong a vorbelor şi să trecem la fapte. Că avem o groază de făcut în Municipiul Brăila. Inclusiv pe sectorul administrat de domnul actual viceprimar Jantea, dar în trecut de domnul viceprimar Dănăilă”, a declarat la rândul său Dragomir.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în cele din urmă, în unanimitate, cu 23 voturi „pentru”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro