Încep simulările județene pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Încep simulările județene pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

• elevii claselor a VIII-a și a XII-a din județul Brăila vor susține simularea în perioada 11 - 13 decembrie, iar afișarea rezultatelor se va face în data de 19 decembrie 2024


Începând de mâine, 11 decembrie 2024,  Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Brăila organizează simulările județene pentru Evaluarea Națională, destinate elevilor de clasa a VIII-a, și pentru Bacalaureat pentru elevii de clasa a XII-a.  Acestea sunt adresate elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, având scopul de a-i pregăti temeinic pentru examenele naționale din vara anului viitor. Simulările vor testa cunoștințele elevilor la disciplinele fundamentale pentru fiecare examen și vor oferi o experiență relevantă în ceea ce privește organizarea, structura și exigențele probelor finale.

 

Calendarul simulărilor

Conform calendarului aprobat de IȘJ Brăila, probele se desfășoară astfel: pentru Evaluarea Națională (clasa a VIII-a) - 11 decembrie 2024  - limba și literatura română și 12 decembrie 2024 - matematică, iar pentru Bacalaureat (clasa a XII-a) pe 11 decembrie 2024 - limba și literatura română, 12 decembrie 2024 - proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar pe 13 decembrie 2024 - proba la alegere a profilului (discipline precum Biologie, Geografie, Informatică, Chimie, Fizică sau Economie, în funcție de profil).

Evaluarea lucrărilor se va face la nivelul școlilor în care s-au organizat simulările, iar rezultatele vor fi comunicate pe data de 19 decembrie 2024, oferind elevilor și profesorilor o imagine clară asupra nivelului de pregătire actual.

Conform precizărilor IȘJ Brăila, ”prin organizarea simulărilor județene se dorește atât familiarizarea elevilor cu formatul examenelor naționale, astfel elevii vor avea ocazia să se acomodeze cu structura subiectelor și condițiile de examen, reducând stresul asociat probelor reale, identificarea lacunelor, iar rezultatele simulărilor permit elevilor și profesorilor să identifice domeniile care necesită atenție suplimentară, pentru a orienta mai bine eforturile de pregătire cât și testarea strategiilor de gestionare a timpului, simulările oferindu-le elevilor ocazia să exerseze împărțirea timpului pe durata probei, astfel încât să finalizeze toate subiectele la timp”.


Importanța simulărilor pentru elevi

Aceste evaluări sunt considerate un indicator valoros al nivelului de pregătire, dar și o oportunitate de a reduce emoțiile generate de examenele reale. „Simulările îi ajută pe elevi să înțeleagă ce se așteaptă de la ei la examen. Este mai bine să greșești acum, în etapa de pregătire, decât în cadrul probelor oficiale”, a declarat profesor Victorina Ciomârtan,  directorul Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu.


Următoarele etape

După aceste simulări județene, elevii vor mai avea o șansă să se testeze în cadrul simulărilor naționale, programate pentru luna martie 2025. Acestea vor include toți elevii din țară, asigurând o experiență unitară pentru toți participanții.
Inspectoratul Școlar Județean Brăila încurajează elevii să trateze simulările cu seriozitate și să le folosească drept un instrument de învățare. ”Este important ca elevii să se pregătească intens, să își analizeze rezultatele și să lucreze alături de profesori pentru a-și îmbunătăți performanțele,” a menționat reprezentantul  ISJ Brăila.

Simulările județene reprezintă un pas important în drumul către succesul examenelor naționale. Ele oferă elevilor oportunitatea de a-și evalua cunoștințele, de a-și corecta greșelile și de a căpăta încredere în propriile abilități. ”Cu rezultatele obținute, atât elevii, cât și profesorii vor putea stabili strategii clare pentru perioada următoare, astfel încât vara anului 2025 să aducă rezultate pe măsura eforturilor depuse.Toți elevii sunt încurajați să participe activ și să vadă aceste testări ca o etapă esențială în pregătirea lor academică”, se arată în comunicatul remis de IȘJ Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro