Pregătirile pentru alegerile europarlamentare au intrat în linie dreaptă, data oficială de începere a campaniei electorale fiind 26 aprilie. Anunţul a fost făcut de către primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, în cadrul ultimei întâlniri cu mass media locală. Din declaraţiile edilului-şef, până în prezent s-au finalizat listele electorale, urmând ca în acest weekend să se treacă efectiv şi la tipărirea acestora. "Noi am finalizat listele de alegători. Ne-am propus ca sâmbătă, când o fi mai linişte, să le tipărim. Perioada în care ar trebui să le facem este între 5 şi 10 aprilie. De aceea le începem sâmbătă, dacă se mai ivesc nişte probleme, să intrăm în graficul respectiv fără alte evenimente nedorite. Sigur, după aceea, vor mai fi câteva modificări până la momentul în care se va vota, pentru a se scoate eventualele persoane decedate de pe listă. Ulterior, le vom afişa undeva în holul Primăriei pentru a putea fi consultate de cetăţeni, să poate să vină să vadă unde sunt, dacă sunt înscrişi, dacă au probleme", a subliniat Simionescu.
Totodată, acesta a ţinut să menţioneze faptul că din cei 202 de cetăţeni europeni care au rezidenţă în Brăila, până în prezent niciunul nu şi-a manifestat interesul de a se înscrie pe liste pentru a putea vota în România. "Cei 202 cetăţeni europeni, dacă nu se înscriu pe liste, nu pot vota pentru alegerile la Parlamentul European în România. Ei pot vota în Italia, Anglia, Spania, de unde sunt ei pentru europarlamentarii lor", a mai spus edilul.
Cât priveşte desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor în secţiile de votare, la momentul actual s-au înscris 442 de persoane, iar tragerea la sorţi efectiv se va face până pe 25 aprilie, la Tribunalul Brăila. "La aceştia se adaugă cei care sunt jurişti - se adaugă la Prefectură - şi eventual din rândul magistraţilor, dacă ei sunt înscrişi la Tribunal. Noi vom da această listă către Prefectură, se cumulează şi va fi o tragere la sorţi undeva în 25 aprilie, la Tribunal, unde se vor definitiva persoanele care vor ocupa aceste poziţii de preşedinţi şi locţiitori în secţiile de votare, cu un adaos de 10% rezervă. Adică noi avem 141 secţii de votare, ar trebui să fie în jur de 300 de persoane nominalizate pentru a ocupa aceste funcţii", a precizat sursa citată.
De menţionat că previziunile primarului Simionescu cu privire la prezenţa la vot pentru alegerile europarlamentare ar fi "undeva la 40%. Sper să fie undeva în zona aceasta".