Încep cursurile şi la Palatul Copiilor din Brăila! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Încep cursurile şi la Palatul Copiilor din Brăila!

26 septembrie este ziua cea mare pentru 3.000 de copii cu vârste între 5 şi 18 ani, din judeţul Brăila. Atunci, la orele 10.00, Palatul Copiilor din Brăila deschide noul an şcolar, 2015-2016, pentru toţi aceia care doresc să urmeze cursuri de desen şi pictură, dans modern, gimnastică sportivă, balet, muzică vocal instrumentală, instrumente tradiţionale, muzică şi/ sau dans popular, teatru, engleză, informatică, ecologie, electrochimie, franceză, ziaristică, aeromodele, navomodele, carturi, orientare turistică, tenis de câmp şi şah.
Până atunci, la sediul instituţiei, de pe Bulevardul Al. I. Cuza, nr. 97, se fac înscrieri, de luni până vineri, de la ora 8.00 la ora 18.00, iar sâmbătă de la ora 10.00 la ora 16.00. Cu o tradiţie incontestabilă, de zeci de ani, Palatul Copiilor a fost şi a rămas singurul loc în care, sub coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean, copiii din întreg judeţul pot să-şi cultive talentul, să-şi dezvolte abilităţile într-un mod profesionist, în cadru organizat. Profesorii care predau aici sunt specialişti, unii titularizaţi şi în învăţământul de masă, având o bogată experienţă în domeniile alese.

Stimă de sine, talent, îndemânare

"În plus, copiii participă la competiţii de profil, au activităţi de echipă, se dezvoltă personal, sunt valorizaţi individual şi în colectiv, au parte de excursii, tabere, experienţe inedite, potrivite vârstei", ne-a declarat profesor Ghiţă Nedelcu, directorul Palatului Copiilor Brăila.
Profesorii de la Palat predau atât pentru preşcolari, cât şi pentru aceia din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.
În cadrul palatului sunt două cercuri de dans modern, dar şi secţiuni de gimnastică sportivă şi balet, un cerc de dans popular şi unul de muzică populară. La cercul de muzică vocal instrumentală, elevii pot opta pentru muzică uşoară, muzică vocal clasică şi/ sau instrument: pian, orgă, flaut, picolă sau corn. La instrumente muzicale tradiţionale, copiii pot alege chitara, mandolina, bouzouki, vioara, claviaturile, duet, trio, muzică folk, pot fi solişti cu grup de acompaniament la "Junior", "Minion", "Hyperion". Micuţii pot alege şi pop-rock-ul, dar şi rock-ul clasic şi hard. Cercurile de teatru, cultură şi civilizaţie engleză şi franceză, jurnalismul şi comunicarea contribuie decisiv la creşterea stimei de sine a cursanţilor, la dezvoltarea capacităţilor de relaţionare, perfectarea dicţiei şi învăţarea unei limbi de circulaţie internaţională. Informatica, ecologia, electrochimia, aeromodelele, navomodelele, carturile, orientarea turistică, tenisul de câmp şi şahul contribuie, de asemenea, la o dezvoltare armonioasă fizică şi intelectuală, dar şi la perfecţionarea îndemânării şi a simţului practic.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro