Mergi la conţinutul principal

Încep înscrierile pentru şcolile de Poliţie

* femeile şi bărbaţii vor candida pe aceleaşi locuri, iar unele unităţi de învăţământ au locuri alocate şi pentru romi

Academia de Poliţie, Academia Informaţii a SRI, şcolile de agenţi şi instituţiile de formare ale MApN pe locuri alocate MAI fac înscrieri pentru sesiunea de admitere 2010. Printre locurile scoase la concurs se regăsesc şi câteva pentru romi, care, în cazul în care nu vor fi ocupate în totalitate, vor fi repartizate celorlalţi candidaţi, în ordinea descrescătoare a mediilor. În plus, femeile şi bărbaţii vor candida pe aceleaşi locuri, fără discriminare.

Oferta Academiei de Poliţie "Al. Ioan Cuza" include 404 locuri, din care 10 pentru romi, la Facultatea de Poliţie, specializările "Ordine
şi siguranţă publică" şi "Drept", învăţământ de zi, cu durata de 3 ani, respectiv 4 ani. Cererile de înscriere vor fi depuse până la data de 31 mai. Până la aceeaşi dată se primesc înscrieri şi pentru Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" a SRI, care are disponibile 10 locuri la Facultatea de Psihologie-Informaţii, învăţământ de zi. La şcolile de agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina şi "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca sunt 1.704 locuri, din care 25 pentru romi. Cei interesaţi se pot înscrie la concurs până la data de 30 iunie.

În ceea ce priveşte admiterea în instituţiile de formare ale MApN, pe locuri alocate MAI, cererile pentru învăţământul universitar vor fi depuse până la data de 31 mai, iar pentru şcoala postliceală până la data de 30 iunie. În acest context, Academia Tehnică Militară Bucureşti are un singur loc liber la Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament - specialitatea "Armament, aparatură artileristică şi sisteme de conducere a focului" şi 13 locuri la Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare - specialitatea "Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională. De asemenea, Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu scoate la concurs 2 locuri la Facultatea de Ştiinţe Militare şi Informaţii - specialitatea Management economico-financiar şi alte 2 la Facultatea de Ştiinţe Administrative - specialitatea Administraţie Publică. În ceea ce priveşte Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" Piteşti sunt disponibile câte 6 locuri la Tehnică de Comunicaţii şi Tehnică de Calcul şi 2 la Construcţii.

Pentru toate aceste unităţi de învăţământ înscrierile se fac zilnic, între orele 11.00 - 15.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, de pe strada Mihail Sebastian, la Serviciul Resurse Umane. Informaţii suplimentare referitoare la condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească precum şi documentele necesare puteţi obţine la numărul de telefon 0239/606.100, interior 20.111şi de pe site-ul br.politiaromana.ro, la secţiunea "Vrei să devii poliţist?".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro