Mergi la conţinutul principal

Încă zece parcuri de joacă pentru copii, modernizate cu 4,6 milioane de lei

* un prim exemplu este cel al parcului de lângă Grădinița "Pinochio", din cartierul Viziru, amenajat de SC "Promotas" SRL cu suma de 624.000 de lei și aflat în administrarea SUPAGL Brăila * vor mai fi amenajate parcuri de joacă pentru copii la Căminul Cultural din Chercea, în Călărași IV, în noul cartier de la Kaufland - Viziru și pe Strada Eremia Grigorescu

 

Investiții de 4,6 milioane de lei cu TVA în anul 2022, pentru modernizarea a zece parcuri de joacă din municipiul Brăila.

Potrivit primarului municipiului Brăila, Marian Dragomir, au fost, deja, finalizate licitațiile pentru reabilitarea ultimelor zece locuri de joacă (parcuri) din oraș, unele dintre acestea fiind deschise pentru public, cum este cazul parcului de lângă Grădinița "Pinochio".

"Sunt gata licitațiile pentru ultimele zece parcuri din municipiul Brăila - ne referim la parcurile de joacă pentru copii - care vor fi finalizate într-un timp cât mai scurt, astfel încât să nu mai existe în Brăila niciun parc de joacă pentru copii nefinalizat. În urma licitațiilor, avem patru societăți comerciale care vor moderniza cele 10 parcuri de joacă", a declarat edilul-șef al Brăilei în cadrul unei conferințe de presă recente.

Investiția în parcurile de joacă, în valoare totală de 4.672.884 lei cu TVA, ne-a fost confirmată de directorul Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, Dumitru Munteanu, care ne-a prezentat, succint, detalii referitoare la respectiva investiție.

Astfel, firma "Sam Construct" SRL a câștigat licitația pentru lucrările de extindere a Parcului de la Caporal Mușat (Șoseaua Vizirului), precum și cele de pe Strada I. C. Brătianu (zona blocurilor 2A și 2B), în valoare totală de 407.634 lei. SC "Promotas" SRL s-a ocupat de modernizarea "ca la carte" a parcului de joacă de lângă Grădinița "Pinochio", din cartierul Viziru, care va avea și teren de sport. Valoarea totală a lucrărilor este de 624.076 lei cu TVA. SC "Unistal" SRL va moderniza locul de joacă de la Căminul Cultural din cartierul Nedelcu P. Chercea (Strada Comuna din Paris), unde se lucrează la fundațiile pentru instalațiile care vor fi montate în acest parc. Aceeași firmă va moderniza locul de joacă pentru copii de pe Strada Trandafir Djuvara (cartierul nou de la Kaufland - cartier Viziru) și locul de joacă de la blocul R7, din cartierul Obor. Valoarea totală a lucrărilor efectuate de "Unistal" la cele trei locuri de joacă se ridică la 1.788.000 cu TVA.

Potrivit primarului municipiului Brăila, SC "Ischia" SRL Galați a câștigat licitația pentru modernizarea - cu suma de 1.853.164 de lei cu TVA - a nu mai puțin de patru locuri de joacă pentru copii din municipiu. Este vorba de parcul de la Piața Călărași IV (loc de joacă parțial acoperit), parcul de joacă din zona careu Monument și cele de la blocul 9 PP respectiv blocul 1 de pe Strada Eremia Grigorescu.         

Deosebit de important este faptul că, în fiecare zonă unde există astfel de parcuri de joacă pentru copii, municipalitatea a reabilitat, de asemenea, trotuarele și partea carosabilă. Spre exemplu, în zona Grădiniței "Pinochio", unde există parcul modernizat de "Promotas" SRL cu peste 600.000 de lei, Primăria Brăila a asfaltat și străzile din vecinătate. Au fost asfaltate, astfel, străzile dintre Șoseaua Vizirului și Șoseaua Buzăului, precum și cele cuprinse între Strada Chișinău și Strada Milcov. Concomitent, au fost executate lucrări de reabilitare a parcărilor din zonă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro