Mergi la conţinutul principal

Încă un transport pentru ucraineni pus la punct de preoții și de credincioșii brăileni

* peste 2,5 tone cu alimente și produse igienico-sanitare au fost pregătitie de parohiile Protopopiatului Brăila și trimise la o parohie din Isaccea * ajutoarele vor ajunge la refugiații ucraineni din județul Tulcea, iar o parte va fi transportată peste graniță, pentru a fi distribuită în spitale, aziluri de bătrâni și orfelinate din regiunea Ismail * de la începutul războiului din Ucraina, preoții și credincioșii de la Dunărea de Jos au distribuit ajutoare de sute de mii de lei

 

Transport cu ajutoare organizat de preoții și credincioșii brăileni care, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, nu au încetat să se roage pentru semenii lor greu încercați și să-i ajute după puteri, urmând îndemnul Mântuitorului.

"Pe 4 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, preoții și credincioșii din cadrul Protopopiatului Brăila au desfășurat o nouă acțiune de ajutorare a cetățenilor ucraineni greu încercați de războiul din țara lor. La inițiativa ierarhului Dunării de Jos, peste 2,5 tone cu produse igienico-sanitare și alimente de primă necesitate au fost colectate de preoții și credincioșii brăileni pentru a fi trimise către Episcopia Tulcii", a precizat părintele Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Valoarea produselor distribuite în cadrul acțiunii umanitare pusă la punct de preoții și credincioșii brăileni, coordonați de părintele protopop Ştefan Constandache, depășește 12.000 lei.

Ajutoarele au fost încărcate într-un camion și trimise la Episcopia Tulcii, pentru a fi distribuite refugiaților ucraineni care ajung în țara noastră prin Vama Isaccea. O parte dintre produse va fi transportată peste graniță, la cei rămași în țara lor - oameni nevoiași, instituționalizați în unități medicale, aziluri de bătrâni și orfelinate din zona regiunii Ismail, Ucraina.

"După ce darurile au fost pregătite la sediul Protoieriei Brăila, au fost transportate peste Dunăre, în Parohia "Sf. Gheorghe" - Isaccea 1, județul Tulcea (unde slujește părintele Igor Patnevici - n.r.). Produsele au fost preluate de preotul paroh și de voluntarii de la Parohia Isaccea 1, pentru ca, în zilele următoare, acestea să fie transportate la cetățenii ucraineni aflați în unitățile medicale și în alte instituții de ocrotire socială din Ucraina", a mai spus părintele Rareș Bucur.

Acțiunile de ajutorare a ucrainenilor aflați sub asediu continuă și în perioada următoare, prin mobilizarea preoților și a credincioșilor din Eparhia Dunării de Jos. De la începutul războiului din Ucraina, preoții și credincioșii de la Dunărea de Jos au reușit să distribuie ajutoare de aproape 224.000 de lei, beneficiari fiind refugiații ucraineni sosiți în România pe la Vama Isaccea, cei ajutați de Mitropolia Basarabiei și Episcopia Basarabiei de Sud, cei cazați în diferite centre sociale din Brăila și Galați, precum și bolnavii și sărmanii aflați în spitale, aziluri de bătrâni și orfelinate din zona regiunii Ismail.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro