Mergi la conţinutul principal

Încă un PSD-ist brăilean în Guvern: Răzvan Popescu, numit subsecretar de stat la Investiții

* decizia premierului Nicolae Ciucă privind numirea lui Răzvan Popescu (fost director al CID și consilier municipal PSD Brăila) ca subsecretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost publicată în Monitorul Oficial pe 16 iunie * după cum ne-a declarat chiar acesta, abia pe 22 iunie și-a început efectiv activitatea în cadrul Guvernului, cu precizarea că va încerca să vină în ajutorul Județului Brăila pe cât de mult posibil * la fel ca în cazul numirii lui Sorin Moise ca secretar de stat la Ministerul Agriculturii, propunerea în ceea ce îl privește pe Popescu a venit de la nivelul organizației județene a PSD Brăila * președintele social-democraților brăileni, senatorul Ion Rotaru, a afirmat că este încă o dovadă de la Centru a aprecierii muncii și rezultatelor obținute de filiala partidului la Brăila

 

PSD Brăila a reușit să își mai promoveze un om la nivelul Guvernului României. Este vorba despre directorul Centrului de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă (CID), fostul consilier municipal Răzvan Popescu, a cărei numire ca subsecretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a fost publicată în Monitorul Oficial pe 16 iunie. După cum ne-a declarat chiar el, Popescu și-a început activitatea în cadrul ministerului condus de Marcel-Ioan Boloș abia miercuri, 22 iunie.

Acesta are 39 de ani, este economist de profesie și a fost numit ca director CID Brăila în februarie 2017, luându-i locul la vremea respectivă social-democratului Adrian Rîndunică, avansat atunic la Ministerul Muncii.

”S-a întâmplat joia trecută (n.r. – 16 iunie), atunci a fost publicată hotărârea în Monitorul Oficial, dar eu am intrat efectiv în activitate de miercuri (n.r. – 22 iunie). Sigur că este ok aici. O echipă frumoasă, o echipă dinamică. Încă nu avem atribuțiile delegate de către domnul ministru, urmează săptămâna viitoare să fie împărțite în cadrul echipei. Inclusiv ieri (n.r. 23 iunie) a fost publicat și va fi numit un nou secretar de stat, o colegă de la Galați. Probabil că atunci când se va întregi echipa, se vor hotărî exact și atribuțiile fiecăruia”, ne-a declarat Popescu, vineri.

La fel ca în cazul brăileanului Sorin Moise (director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Brăila) care a fost numit, începând cu 4 ianuarie, ca secretar de stat la Ministerul Agriculturii, este vorba tot despre o propunere ce a venit din partea organizației județene a PSD Brăila. Context în care Popescu a ținut să le mulțumească tuturor colegilor din rândul social-democraților brăileni. Acesta a declarat că va încerca să ajute județul nostru cât mai mult posibil din poziția proaspăt obținută.

”Numirea s-a făcut la propunerea organizației județene a PSD Brăila, ceea ce mă onorează și mă responsabilează. Și vă asigur că voi face tot ceea ce stă în puterea și priceperea mea pentru a îndeplini cu succes obiectivele acestei noi provocări. Îmi doresc să ajut cât pot de mult Județul Brăila prin această nouă poziție. Pe această cale chiar vreau să mulțumesc în mod special conducerii și colegilor din cadrul organizației PSD pentru nominalizare și susținere. Da, este adevărat, numirea mea vine după cea a colegului Sorin Moise de la Agricultură, o nominalizare foarte bună. S-a dovedit a fi omul potrivit la locul potrivit”, a afirmat Popescu.

Întrebat ce se va întâmpla cu CID Brăila în contextul plecării sale la București, social-democratul a punctat că la conducerea Centrului va veni Florin Stoian, care a ocupat poziția de jurist pe perioada cât Popescu era director.

”Va fi continuitate. Vor avea proiecte noi. Bineînțeles, va fi o abordare personală, o abordare nouă. Eu zic că lucrurile vor fi bune”, a conchis sursa citată.

 

Rotaru, încântat de faptul că PSD Brăila mai are un reprezentat în Guvern

Contactat de redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” în legătură cu numirea lui Răzvan Popescu ca subsecretar de stat la Ministerul Investițiilor, președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a precizat că i s-a demonstrat încă o dată că organizația pe care o conduce se bucură de apreciere la Centru. Rotaru a punctat că Popescu va face astfel echipă atât cu Sorin Moise de la Ministerul Agriculturii, cât și cu prof. univ. dr. ing. Gigel Paraschiv secretar de stat la Ministerul Educației, de asemenea brăilean la origini.

”Numirea lui Răzvan Popescu că subsecretar de stat MIPE este încă o dovadă a aprecierii muncii și rezultatelor obținute de organizația județeană Brăila a PSD. Astfel, Brăila e recompensată dacă pot spune așa, cu încă o funcție importantă la nivel guvernamental, Răzvan făcând echipă cu cei doi secretari de stat: Sorin Moise de la Ministerul Agriculturii și Gigel Paraschiv de la Ministerul Educației. Răzvan are o misiune extrem de importantă la un minister cu impact major privind investițiile și punerea în practică a PNRR. Are toată aprecierea și susținerea mea, a noastră. Sunt convins că va face față cu brio tuturor provocărilor din poziția de subsecretar de stat. Mult succes Răzvan!”, a declarat Rotaru.

Ca o paranteză, potrivit Europa Liberă România, Gigel Paraschiv este cunoscut ca fiind un apropiat al PSD. Acesta este secretar de stat la Ministerul Educației încă din 2017 și la momentul negocierilor pentru posturile din Executiv, în cadrul Coaliției de Guvernare, pentru a putea să își mențină poziția la ministerul amintit, acesta a făcut adeziune la PNL Prahova.

Revenind, potrivit site-ului MIPE, sub comanda ministrului de resort Marcel-Ioan Boloș se află deja cinci secretari de stat: Carmen Moraru, Csilla Hegedus, Dan Dumitrescu, Bogdan-Eduard Simcea și Andreea Anamaria; un subsecretar de stat Doina Iacoban; precum și trei persoane pe funcția de secretar general adjunct: Mariana Cristea, Cecilia Văduva și Petronel Munteanu. Precizăm că până la această dată site-ul Ministerului Investițiilor nu a fost updatat cu numele și poziția lui Popescu.

 

Urmează să își facă intrarea doi noi consilieri PSD în CLM Brăila

CLM Brăila are în momentul de față doi consilieri lipsă din totalul de 27, ca urmare a plecării lui Popescu la MIPE și a numirii Loredanei Virginia Badiu ca subprefect al Județului Brăila, pe 5 mai. Următorul membru supleant pe lista cu care PSD Brăila s-a înscris pentru Consiliul Local Municipal la Alegerile Locale din septembrie 2020 este Eduard-Claudiu Brăileanu (poziția 22), profesor și șef serviciu relații publice. De asemenea, pe locul 23 se află Ștefan Adrian Tîmplaru, expert în Administrație Publică și ofițer monitorizare proiecte europene.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro