Mergi la conţinutul principal

Încă un proces câştigat de dr. Florin Ştefan. DSP e bun de plată

Repus pe funcţia de director medical la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila, în luna septembrie, dr. Florin Ştefan a mai avut parte de un câştig în instanţă. Acum două zile, Tribunalul Brăila i-a dat dreptate şi în celălalt dosar în care se lupta cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP), referitor la schimbarea sa din funcţie, "pe motive politice", în 2008. Pe lângă suma de 400 milioane lei vechi, ce urmează să o recupereze de la DSP, după înlăturarea din funcţie din 2012, se mai adaugă acum alte 200 milioane de lei vechi. Când vin banii, încă nu se poate spune. Dar doctorul Ştefan ne-a precizat că va deschide o altă acţiune în instanţă, pentru ca la bani să se adauge şi daune morale. Şi asta pentru că, de la început, el a susţinut că schimbarea sa din funcţie s-a făcut în mod abuziv, pe criterii politice, atât în 2008 cât şi în 2012.

A deschis acţiuni în instanţă şi a ieşit învingător

"Este vorba despre dosarul din 2008, cel mai vechi. La Judecătorie am pierdut, dar la Tribunal mi s-a dat dreptate. Este în legătură cu schimbarea mea din funcţie, în mod abuziv, în 2008, din funcţia de director medical. A fost contestată în instanţă şi am hotărârea definitivă şi irevocabilă. Această schimbare a fost ilegală! Acum să dea diferenţa de 200 milioane lei vechi, la care trebuie şi dobândă, şi daune morale. Hotărârea a rămas definitivă şi irevocabilă în 2009, dar nu am putut fi repus pe funcţie pentru că s-a organizat concurs şi s-a ocupat postul. Când m-a schimbat, a fost dr. Râşnoveanu, apoi a venit dr. Craioveanu. A urmat apoi Gabriel Ciochină şi mi-a promis că o să primesc aceşti bani. În 2010, văzând că nu se ţine de cuvânt am dus-o la executor judecătoresc. Au trecut 5 ani şi nu am primit niciun ban. Tot timpul au contestat în instanţă executarea soluţiei. Schimbarea din 2008 a fost politică, mi-a zis să intru în PNL", ne-a declarat dr. Florin Ştefan.

Hotărâre a instanţei pusă în executare cu întârziere

După ce a ieşit din nou învingător, dr. Ştefan a ţinut să reamintească faptul că, după schimbarea abuzivă din 2012, DSP trebuie să îi plătească alte 406 milioane. Sentinţa a rămas definitivă, la 19 ianuarie 2015, prin decizie a Curţii de Apel Galaţi, fiind irevocabilă din 15.09.2015. Dr. Ştefan a spus că a făcut din nou contestaţie la executare la Judecătoria Brăila, primul termen fiind pe 26 noiembrie 2015. "Şi aici suma este fără inflaţie, fără dobândă sau daune morale, voi deschide un alt dosar în acest sens", a explicat directorul medical al SAJ.
Reamintim că doctorul Ştefan a fost repus pe funcţia de director medical la SAJ, pe 22 septembrie, în urma unor controale efectuate la DSP de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii. Medicul fusese declarat învingător în instanţă, încă din luna ianuarie, şi totuşi hotărârea judecătorească, definitivă şi executorie, nu s-a pus în aplicare până în septembrie. Asta pentru că Direcţia de Sănătate Publică Brăila, prin conducerea sa, a evitat repunerea în funcţie a fostului şef de la Salvare, apelând la o cale excepţională de atac şi cerând revizuirea hotărârii instanţei gălăţene. Sentinţa a fost în defavoarea DSP.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro