• consilierii judeţeni au aprobat, recent, documentaţia (faza DALI) şi indicatorii tehnico-economici pentru ridicarea la standardele impuse de ISU a clădirii Casei Tineretului • valoarea totală a proiectului este de 1.198.000 lei cu TVA • execuţia propriu-zisă a lucrărilor a fost estimată la 5 luni
Membrii CJ Brăila au aprobat în unanimitate, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare, Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) şi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Casei Tineretului. Mai exact, este vorba de proiectul „Reabilitare racord alimentare apă incendiu de la Gospodăria de apă la distribuitorul din camera pompierului şi instalaţie interioară de incendiu (hidranţi, sprinklere, drencere)”, pe scurt, dotările solicitate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, în momentul în care clădirea a fost închisă deoarece era nesigură.
Interesant este că valoarea totală a proiectului este de 1.190.000 lei cu TVA, din care construcţia plus montajul 722.000 lei. Termenul de atribuire a contractului de execuţie este de 1 lună, iar efectuarea propriu-zisă a lucrărilor a fost estimată la 5 luni.
„Având în vedere specificul activităţilor (...) este necesar a se reabilita instalaţia exterioară (conducta de aducţiune de la gospodăria de apă) şi interioară de incendiu (conductele din subsol până la camera pompierului şi echipamente din camera pompierului, hidranţi, sprinklere, drencere şi conductele de legătură aferente), ignifugare, ventilaţie şi depresurizare incintă. Casa de Cultură a Tineretului a fost prevăzută şi cu Gospodărie de apă ce cuprinde şi Staţie de pompare apă incendiu, lucrările de reabilitare a acesteia fiind în curs de execuţie. (...) Prin reabilitarea întregii instalaţii de stins incendiu, funcţionalitatea acestui imobil va fi în siguranţă, conform scopului şi utilităţii pentru care a fost executat”, se arată în cadrul raportului proiectului.
Aceeaşi sursă informează că Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervanţie (faza DALI) a fost realizată în urma procedurii legale de achiziţie publică, organizată de către CJ Brăila.
Reamintim că, în noiembrie 2015, inspectorii ISU au pus lacătul la Casa Tineretului, la scurt timp după tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti, în ideea de a evita producerea vreunui incident similar. Asta, în contextul în care dotările clădirii pentru stingerea incendiilor erau complet depăşite şi parţial nefuncţionale.