Mergi la conţinutul principal

Încă un pas pentru modernizarea străzilor din Comorofca și din Chercea, etapa a II-a

* la cererea Ministerului Dezvoltării, consilierii locali au modificat, într-o ședință extraordinară, două proiecte depuse pentru finanțare prin programul ”Anghel Saligny” * potrivit primarului Marian Dragomir, este vorba strict despre o procedură tehnică, dar care trebuia îndeplinită

 

Consilierii municipali au aprobat o actualizare a indicatorilor tehnico-economici, dar și a devizului general în cazul a două proiecte depuse spre finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”. Este vorba despre modernizarea străzilor din Cartierul Nedelcu Chercea, etapa a II-a, precum și a celor din Cartierul Comorofca.

Modificările survin ca urmare a unei solicitări venite din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care a transmis adrese primăriilor din țară ce au depus proiecte pentru finanțare, solicitând anumite clarificări tehnice. Ca urmare a intervenției de la Centru, s-a ajuns la necesitatea efectuării unor actualizări și în cazul celor două proiecte din partea Municipiului Brăila.

Pentru Chercea, etapa a II-a, este vorba despre o valoare totală actualizată de 42.307.805,91 lei cu TVA din care 30.700.000 lei cu TVA de la bugetul de stat și 11.607.805,91 lei de la bugetul local. Tot cu această ocazie s-a aprobat și devizul general actualizat pentru acest obiectiv. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni. Devizul General a fost elaborat de proiectantul SC Infra Project SRL din Iași.

În ceea ce privește modernizarea străzilor din Cartierul Comorofca, discutăm despre o valoarea totală actualizată de 16.455.688,57 lei cu TVA. Din care 11.143.921,35 lei cu TVA de la bugetul de stat și valoarea de 5.311.767,22 lei cu TVA de la bugetul local. De această dată, Devizul general a fost întocmit de societatea Firogal 1 SRL din Galați. Durata de execuție a lucrărilor este de 14 luni.

Și aici, modificarea se referă la respectarea normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 95/2021, privind aprobarea Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

”Ministerul a solicitat tuturor primăriilor să facă anumite modificări la proiecte. Noi le-am făcut. Le-am aprobat în Consiliul Local și acum trimitem modificările la Ministerul Dezvoltării. Este o chestiune tehnică, a declarat Dragomir, precizând că impactul bugetar nu este unul semnificativ față de varianta inițială.

Ambele proiecte au fost aprobate în unanimitate în cadrul ședinței extraordinare din 16 august. Precizăm că și luna trecută au existat două actualizări similare a altor proiecte importante pentru Municipiul Brăila, finanțate pe fonduri europene. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro