Mergi la conţinutul principal

Încă un pas pentru mini-cartierul de pe terenul fostei Secţii “Arta Lemnului”

• consilierii municipali au spus «DA» Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru proiectul propus de SC “Orient Company” • este vorba despre construirea unui ansamblu apartamente - hotel de 4 etaje ^ mansardă pe Str. Împăratul Traian nr. 32

 

Membrii CLM Brăila au aprobat, recent, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) în privinţa construirii unui ansamblu de apartamente - Hotel  situat pe Str. Împăratul Traian nr. 32, lot 1.

Decizia a fost luată în unanimitate, cu 24 de voturi “pentru” din partea consilierilor municipali prezenţi la şedinţa ordinară din luna august. Mai exact, proiectul propus de SC Orient Company SRL Brăila vizează construirea unui bloc format din demisol, parter, patru etaje şi mansardă, pe terenul deţinut pe vremuri de fosta Secţie “Arta Lemnului”. Potrivit documentului, terenul pus în discuţie are o suprafaţă de 3.933 mp şi a fost cumpărat de către SC Orient Company SRL în octombrie 2015.

“Terenul destinat amplasării obiectivului se află într-o zonă rezidenţială cu funcţiuni complementare. Imobilul se învecinează: la Nord - Est cu str. Pietrei; la Sud cu str. Danubiului; la Est cu proprietăţi private şi Centrul de Dializă, iar la Vest cu Hotelul Orient”, se mai precizează în raportul proiectului.

“PUZ-ul a fost aprobat în CLM, acum investitorul trebuie să îşi obţină autorizaţiile şi după aceea se poate apuca de construit. Eu mă bucur foarte mult că există în Brăila agenţi economici care vor să investească şi să transforme un teren viran într-o zonă cu blocuri şi eventual, cu staţii de cazare în zona Bac - Hotel. Pentru Primărie acesta este un plus, deoarece vom încasa mai multe taxe şi impozite, mai mulţi oameni vor avea posibilitatea unui loc de muncă, dar principalul lucru este transformarea acelei zone”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Reguli stricte, dictate de centrul istoric

Studiul specifică, printre altele, faptul că se va păstra trama stradală precum şi că alinierea construcţiilor se va face după traseul străzilor şi structura parcelarului existent, fiind vorba de o zonă în centrul istoric. De asemenea, se interzice folosirea unor materiale care imită piatra, lemnul, a tâmplăriei metalice din aluminiu sau plastic. Vor exista spaţii verzi, propunerea fiind pentru 577 mp amenajaţi peisagistic, dar şi parcări.

Reamintim că, încă din primăvara anului trecut, de când a luat în proprietate terenul în cauză, “Orient Company”, a început operaţiunile de curăţare, scoţând de acolo camioane întregi de deşeuri inerte. În data de 17 mai, a avut loc dezbaterea publică premergătoare aprobării PUZ-ului.

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” la vremea respectivă, Ioan Radu, administratorul “Orient Company”, a declarat că nutreşte speranţa ca până în toamna acestui an să poată începe efectiv lucrările, însă dat fiind faptul că PUZ-ul abia a fost aprobat, cel mai probabil acestea vor începe în 2017, după cum ne-a indicat chiar edilul-şef. Tot atunci, administratorul “Orient Company” a ţinut să precizeze că denumirea obiectivului nu a fost tocmai exactă, însă aceasta nu a căpătat modificări, astfel că în cadrul şedinţei CLM de la finele lunii trecute a fost aprobat PUZ-ul pentru construirea unui “ansamblu apartamente - hotel”.

“Acolo e trecut ansamblu apartamente şi hotel, dar de fapt va fi vorba doar de blocuri de locuit. Vor fi blocuri cu câte o scară, cu 16 apartamente. Acestea vor avea o arhitectură specifică zonei istorice în care se află terenul. Bineînţeles, vor fi prevăzute şi parcări”, ne-a declarat Ioan Radu în luna mai.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro