Încă un brăilean prins de CUP Dunărea că fura apă din 2015 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Încă un brăilean prins de CUP Dunărea că fura apă din 2015

• acesta se folosea de o instalaţie improvizată montată înaintea apometrului oficial de la companie • angajaţii CUP Dunărea i-au debranşat instalaţia respectivă şi i-au facturat bărbatului întreaga cantitate de apă folosită din 2015 şi până în prezent, în valoare de peste 4.000 lei • cel depistat a achitat 3.600 lei, urmând să plătească şi diferenţa în maximum 30 zile

 

Un alt brăilean a fost depistat de angajaţii Companiei de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea că fura apă din sistemul public de alimentare, asta după ce în urmă cu două săptămâni corpul de control al operatorului apă-canal l-a prins cu mâţa-n sac şi pe fostul consilier judeţean Eugen Moise.

Joi, angajaţii CUP Dunărea au efectuat controale pentru verificarea sigiliilor şi pentru depistarea branşamentelor fraudulos executate. Aşa a fost identificat brăileanul Cristian Grecu, domiciliat pe strada Mihai Bravu, în municipiu, că a înregistrat “consum nelegal de apă şi canalizare pentru perioada 21 ianuarie 2015 - 25 ianuarie 2018”, potrivit CUP. Operatorul apă-canal a mai menţionat că “modalitatea de înregistrare a consumului nelegal s-a efectuat prin realizarea unei instalaţii clandestine de alimentare cu apă DN 3/4 (polipropilenă), executată în mod fraudulos, racordată la branşamentul existent, înaintea contorului, fără a înregistra consumul aferent pe apometrul montat în căminul de branşament situat în interiorul imobilului circa 1m de limita de proprietate”.

Angajaţii CUP Dunărea au facturat cantitatea de 604 metri cubi de apă şi 483 metri cubi canalizare, valoarea totală fiind de 4.042,48 lei. Trebuie menţionat faptul că bărbatul a achitat aproape integral valoarea facturii, mai precis suma de 3.600 lei, rămânând ca diferenţa de 442,48 lei să o plătească în termen de 30 zile. Instalaţia folosită fraudulos a fost debranşată imediat de către salariaţii CUP Dunărea.

Deşi consumul mare se făcea prin instalaţia improvizată, o altă cantitate de apă a fost totuşi înregistrată şi de apometru, care avea sigiliul metrologic plumb intact. Operatorul a facturat şi consumul de 31 metri cubi de apă  înregistraţi de aparat.

Reamintim că cel mai recent furt de apă depistat de angajaţii CUP Dunărea a avut loc în urmă cu două săptămâni. S-a dovedit că cel care folosea apă fără să plătească nici măcar un leu pentru acest serviciu era nimeni altul decât Eugen Moise, fost consilier judeţean din partea Partidului Conservator. Acesta a fost debranşat de la apă direct din stradă, iar operatorul apă-canal urma să-i facă plângere penală pentru furt de apă, aşa cum prevede legea.

 

Furtul de apă constituie infracţiune şi se pedepseşte conform Codului Penal

La finalul anului 2016, a fost promulgată legea privind modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare pentru utilităţi publice nr. 51/2006, publicat în Monitorul Oficial nr. 942 din 23.11.2016. Noul articol adăugat - art. 46, alin. 1, sună cam aşa: “Constituie infracţiune în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi se pedepseşte potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările şi completările ulterioare, dacă sunt săvârşite cu intenţie, următoarele fapte: a) Furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă”. Pedepsele pentru această infracţiune, pe care le riscă Eugen Moise, în cazul nostru, sunt cuprinse între 6 luni şi 3 ani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro