Mergi la conţinutul principal

Încă se mai fac înscrieri pentru ediția a II-a a Concursului județean „Joc și cântec”

• festivalul-concurs este organizat de Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale • sunt invitate să participe ansambluri folclorice din zona etnografică a județului Brăila, admise în urma preselecției

 

Consiliul Județean Brăila - prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) și Primăria Municipiului Brăila organizează, în septembrie 2023, cea de-a II-a ediție a Concursului județean pentru amatori „Joc și cântec”.

„Evenimentul are ca scop cunoașterea, promovarea, conservarea și valorificarea tezaurului etnografic autentic brăilean și introducerea acestuia în circuitul național al creațiilor artistice ale genului, dar și cunoașterea folclorului autentic și implicarea comunității în perpetuarea actului cultural”, precizează organizatorii evenimentului folcloric.

Înscrierea la preselecția concursului se poate face până pe data de 21 august 2023, completând dosarul de preselecție cu materialele video aferente, fișa de participare (anexată regulamentului) și declarația cu consimțământul de date personale, care vor fi trimise Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Piața Traian nr. 2) sau la adresa de e-mail: festival.braila@gmail.com.

La festivalul-concurs ajuns la ediția a II-a sunt invitate să participe ansambluri folclorice din zona etnografică a județului Brăila (formații de amatori, fără limită de vârstă) care se vor prezenta la concurs cu dansuri și costume populare specifice zonei etnofolclorice din care provin. În urma preselecției, vor fi admise doar șase ansambluri folclorice din județul Brăila care se vor întrece, în ziua de 8 septembrie 2023, în autenticitatea dansului popular brăilean, dar și pentru premiile puse la bătaie de organizatori: Premiul I - 1.500 de lei, Premiul II -1.200 de lei și Premiul III - 1.000 de lei.

Detalii pot fi obținute accesând adresa web: www.centruldecreatiebraila.ro sau pagina de facebook a organizatorului: facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro