Mergi la conţinutul principal

Încă o zi în plus de vacanță pentru elevi și profesori

* Ministerul Educației a anunțat că joi, 23 decembrie, școlile pot decide dacă vor derula cursuri fizice sau activități specifice sărbătorilor de iarnă

 

Programată pentru data de 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, elevii și profesorii pot intra în vacanță cu o zi mai devreme. Concret, Ministerul Educației a postat pe site-ul instituției un comunicat de presă în care anunță că școlile pot decide dacă organizează sau nu cursuri fizice pentru ziua de joi, 23 decembrie.

“Date fiind configurația acestui an școlar și provocările pe care acesta le-a adus copiilor și personalului din învățământ, Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul în care se va organiza activitatea didactică din ziua de 23 decembrie. Astfel, fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă în data de 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activitățile de învățare să se poată organiza într-o manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanță”, a transmis Ministerul Educației.

În comunicatul de presă se mai precizează că decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să-și poată adapta mai eficient activitățile în concordanță cu așteptările și nevoile societății.

Conform calendarului școlar actual, vacanța de iarnă începe vineri, 24 decembrie 2021 și durează până duminică, 2 ianuarie 2022, însă doar pentru clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal. Pentru grupele de grădiniță și elevii din clasele primare vacanța de iarnă durează de pe 24 decembrie 2021 pe 9 ianuarie 2022. Dacă școlile vor decide să nu organizeze cursuri fizice joi, 23 decembrie, elevii vor avea o zi în plus de vacanță.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro