Mergi la conţinutul principal

Încă o tragedie în Mediterana

Două ambarcațiuni care transportau imigranți au naufragiat joi în largul Libiei, existând temeri că sute de persoane au murit. Prima ambarcațiune, cu aproximativ 50 de persoane la bord, a trimis semnale de ajutor joi după-amiază. Cea de-a doua transporta aproximativ 400 de pasageri atunci când s-a scufundat în aceeași zi, ceva mai târziu.
Garda de coastă libiană a reușit să salveze 201 de oameni, dar mult mai mulți au fost aparent prinși în cala navei, conform unui oficial din serviciile de securitate din Zuwara, care a solicitat anonimatul. Acesta a indicat că agenții Gărzii de coastă libiene au reușit să salveze 200 de persoane, dintre care 147 au fost conduse la un centru pentru primirea imigranților ilegali din Sabratha. Refugiații care se aflau la bordul celor două vase proveneau din Africa subsahariană, Pakistan, Maroc și Bangladesh. Garda de coastă libiană, deși foarte slab dotată, a recuperat vineri dimineață 82 de cadavre.
Zuwara, situată în apropiere de granița cu Tunisia, este unul dintre principalele puncte de plecare pentru imigranți din Libia către Italia. De-a lungul celor 1.770 de km ale coastei libiene, plecările clandestine s-au intensificat după prăbușirea în 2011 a regimului condus de Muammar Gaddafi, care a provocat haos în țară, comentează Le Matin. Subminată de violențe, Libia are două guverne rivale, o situație care facilitează activitatea traficanților de persoane.
Libia este situată la numai 300 de km de insula italiană Lampedusa, unde sute de imigranți din Africa, Siria sau alte zone de conflict încearcă să ajungă în fiecare săptămână.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro