Mergi la conţinutul principal

Încă o simulare a examenelor naționale pentru elevii din Brăila

* este vorba despre cea de-a doua simulare la nivel județean organizată în mod tradițional de Inspectoratul Școlar * simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat a început ieri

 

 

 

Ultima simulare înainte de examenele naționale din vară! Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila organizează săptămâna aceasta cea de-a doua simulare județeană a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, fiind totodată și ultimele ”runde” de antrenament înainte de testările oficiale din vară. Simularea a început ieri şi se desfăşoară conform următorului calendar:

Pentru elevii de clasa a VIII-a care susțin Evaluarea Națională

- 13 mai – proba la Limba și literatura română

- 14 mai – proba la Matematică

- 28 mai – comunicarea rezultatelor

Pentru elevii de clasa a XII-a care susțin examenului de Bacalaureat

- 13 mai - proba la Limba și literatura română

- 14 mai – proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)

- 15 mai – proba la alegere a profilului și specializării

- 28 mai - comunicarea rezultatelor

Reamintim că la simulările naționale, organizate în luna martie de Ministerul Educației, la Evaluarea Națională promovabilitatea a fost de 81,70% la proba de Limba și literatura română, iar la Matematică de 64,89%.

În ceea ce privește simularea națională a Bacalaureatului, circa 7 din 10 elevi au promovat cele trei probe ale ”examenului maturității”: Limba și literatura română – promovabilitate de 67,27%; proba obligatorie a profilului – promovabilitate de 75,74% (75,12% la Matematică și 76,25% la Istorie); proba la alegere a profilului și specializării - promovabilitatea de 71,76% (cele mai bune rezultate s-au obținut la disciplinele Chimie organică, Sociologie, Informatică și Geografie).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro