Mergi la conţinutul principal

Încă o promisiune de consolidare a malului râului Siret la Corbu Vechi

Autorităţile brăilene dau asigurări că la Corbu Vechi se va face, în următoarele săptămâni, o consolidare provizorie de mal, astfel încât să se elimine riscul ca eroziunea care înaintează acolo de câţiva ani să distrugă digul şi să lase satul expus unei inundaţii catastrofale. În urmă cu câteva zile, o comisie formată din reprezentanţi ai Prefecturii şi Apelor Române s-a prezentat la faţa locului împreună cu un specialist din partea "Aquacon Proiect" SA Sibiu, firma care urmează să realizeze proiectul de consolidare a malului.
"Din analiza situaţiei din teren s-a constatat necesitatea realizării în regim de urgenţă a unor lucrări cu caracter provizoriu. În vederea stopării fenomenului de eroziune, proiectantul propune realizarea a trei epiuri (aglomerări de pietre puse în albia râului în scopul devierii curentului n.n.) şi a unei protecţii de mal din saci de geotextil umpluţi cu material local. Pentru elaborarea detaliilor de execuţie, proiectantul va executa măsurători în teren în perioada imediat următoare, după scăderea nivelului râului Siret. Până la obţinerea detaliilor de execuţie, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila, împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale vor identifica zonele de unde se va procura materialul de umplutură pentru saci", a declarat subprefectul Marius Ţiripa.
Costurile lucrării urmează să fie evaluate după întocmirea proiectului propriu-zis. Reprezentantul Prefecturii Brăila a subliniat că aceste lucrări sunt doar provizorii urmând ca ulterior să se facă o consolidare mult mai amplă a malului, care ar urma să coste peste 21 milioane de lei. Despre această lucrare de mare amploare s-a tot vorbit în ultimi ani, însă nu a fost realizată nici până la ora actuală, deoarece Guvernul nu a acordat banii necesari.
În satul Corbu Vechi există 120 de gospodării, iar numărul locuitorilor se ridică la 300. Dacă eroziunea de mal continuă şi ajunge sub digul de protecţie, există riscul ca, la o viitură mai puternică pe Siret, satul să fie complet acoperit de ape.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro