Mergi la conţinutul principal

Încă o paradă a colindătorilor, pe Calea Călărașilor

Parada colindătorilor, deja o tradiție plină de culoare și de veselie, la Brăila, este programată și pentru astăzi, sâmbătă, 3 decembrie, începând cu ora 16.30. De această dată, ansamblurile de colindători care reprezintă diferite zone etnografice ale țării vor pleca pe traseul Dispecerat Braicar (Barieră) - Str. Pietății - Str. Școlilor - Bd. Dorobanților - Bariera Călărașilor - Calea Călărașilor - Primăria Brăila.

La fel ca și pe 1 decembrie, participă, pe lângă formațiile de colindători din Brăila, Ansamblul Mugurelul - Mărgineanca Botoșani, Ansamblul Zărandul - Arad,  Ansamblul Plaiurile Dornelor - Vatra Dornei, Ansamblul de Călușeri - Rășinari, Sibiu, Ansamblul Sârba-n Ciobănaș - Iași, Ansamblul Nemțenii - Târgu Neamț, Ansamblul Mugurelul - Sighetu Marmației, Maramureș, Ansamblul Cununa  Someșană - Bistrița Năsăud și Ansamblul Mugurașii Oltulu - Pleșoiu. Cetele de colindători aduc în fața brăilenilor obiceiuri și tradiții specifice zonelor din care provin, iar costumele populare, măștile, dansurile și strigăturile specifice sărbătorilor de iarnă îi încântă de fiecare dată pe cei care se află pe traseul paradei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro