Mergi la conţinutul principal

Încă o lună de arest pentru ucigașul femeii gravide din Măxineni

* la data de 19 noiembrie, judecătorii Tribunalului Brăila au admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului P. N. cercetat pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat * bărbatul acuzat că i-a luat viața cumnatei sale, care era gravidă și urma să nască în scurt timp, a ajuns în spatele gratiilor la sfârșitul lunii octombrie

 

Bărbatul din Măxineni acuzat că i-a luat viața cumnatei sale, care era gravidă și urma să nască în scurt timp, a mai primit o lună de arest. La ședința din data de 19 noiembrie, judecătorii Tribunalului Brăila au admis propunerea procurorului de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului P. N. cercetat pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat. Inculpatul a formulat contestație împotriva măsurii primei instanțe, soluția finală urmând să fie luată în perioada următoare la Curtea de Apel Galați. Bărbatul a fost arestat preventiv la sfârșitul lunii octombrie, după comiterea oribilei crime.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului P. N. În baza art. 234 – 236 Cod procedură penală dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului P. N. cercetat pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat prevăzută de art. 188 alin. (1) - art. 189 alin. (1) lit. g) Cod penal şi distrugere prevăzută de art. 253 Cod penal cu aplicarea art. 38 Cod penal, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 25.11.2021 până la data de 24.12.2021, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare”, este soluția dispusă de Tribunalul Brăila și postată pe site-ul instanței. Mai departe, instanța superioară va da verdictul în acest caz.

După cum v-am informat, la data de 26 octombrie, autorul crimei din Măxineni, cel care a lovit cu cuțitul în inimă o femeie gravidă în 9 luni, cumnata sa, a ajuns în spatele gratiilor. Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Brăila l-a audiat pe suspectul de omor din localitatea Măxineni, care și-a recunoscut fapta, el fiind dus în fața instanței cu propunere de arestare. Magistrații Tribunalului Brăila au dispus arestarea preventivă a inculpatului  pentru o lună, însă acesta a formulat contestație, dar a instanța superioară nu a obținut câștig de cauză.

În urma anchetei efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a stabilit faptul că în noaptea de 20/21 octombrie, în jurul orei 03.45, inculpatul P.N., urmare a unei planificări meticuloase a detaliilor pe parcursul a două - trei zile, a pus în aplicare planul de a incendia imobilul familiei, cu scopul ca acesta să ardă integral, și să provoace astfel suferință familiei sale, formată din mamă, frate și viitoare cumnată, urmare nemulțumirilor vizând comportamentul acestora față de el. Ulterior incendierii locuinței, casa nu fusese cuprinsă de flăcări, acestea doar mocnind în interior, iar viitoarea cumnată a sunat la numărul de urgență 112 și purta o convorbire telefonică cu operatorul, în curtea imobilului. Atunci, inculpatul, bănuind că aceasta anunța autoritățile despre incident, i-a aplicat lovituri active, repetate, cu un corp tăietor - înțepător (un cuțit de bucătărie), în zona toraco-cardio-pulmonară. Leziunile au fost incompatibile cu viața.

Potrivit anchetatorilor, victima M.G. era însărcinată în 9 luni cu făt de sex feminin, mort intrauterin prin întreruperea circulației materno-fetale, consecutiv decesului mamei. În fața procurorilor, inculpatul a recunoscut faptele comise.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul avea ură față de mama sa și a acumulat furie față de întreaga sa familie. Anchetatorii au stabilit că femeia de 27 de ani care urma să nască peste două zile avea în pântece o fetiță de 3 kg și 51 de cm.

Individul care a ucis-o pe femeia însărcinată a încercat să se sinucidă, el ajungând la spital unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Acesta și-a revenit, astfel că a putut fi audiat și apoi dus în fața instanței cu propunere de arestare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro