Mergi la conţinutul principal

Încă o lună de arest pentru șoferul răzbunător din Lacu Dulce

* la data de 8 octombrie, instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila și a dispus prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului M. M. cercetat pentru tentativă la comiterea infracțiunii de omor * acesta va sta încă o lună în spatele gratiilor, până la data de 15 noiembrie, după cum au decis magistrații primei instanțe * șoferul a fost arestat preventiv după ce l-a lovit violent cu mașina pe un brăilean aflat pe o stradă din Lacu Dulce, care anterior îi atacase fratele cu cuțitul

 

Șoferul răzbunător din Lacu Dulce a mai primit o lună de arest, în urma deciziei Tribunalului Brăila de la sfârșitul săptămânii trecute. Chiar dacă prima instanță a dispus prelungirea măsurii de arest față de inculpatul M.M., acuzat de tentativă de omor, acesta a formulat contestație, decizia finală urmând a fi luată la Curtea de Apel Galați. Șoferul a fost arestat preventiv luna trecută, după ce l-a lovit violent cu mașina pe un brăilean aflat pe o stradă din Lacu Dulce, care anterior îi atacase fratele cu cuțitul. Acum, procurorii au cerut prelungirea măsurii de arest, iar instanța a admis cererea. “Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului M. M. În baza art. 234 – 236 Cod procedură penală dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului M. M. cercetat pentru tentativă la comiterea infracțiunii de omor prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 Cod penal, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 17.10.2021 până la data de 15.11.2021, inclusiv. Cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare”, este soluția pronunțată de Tribunalul Brăila în ședința din data de 8 octombrie și postată pe site-ul instanței. În aceeași zi, inculpatul a formulat contestație în cauză, însă dosarul nu a ajuns încă la Curtea de Apel (CA) Galați, după cum se arată pe site-ul instanței.

După cum v-am mai informat, o altecație violentă a pornit între doi tineri, în după-amiaza zilei de 15 septembrie, și apoi a urmat un accident provocat în scop de răzbunare. Un tânăr din Lacu Dulce l-a agresat pe altul cu un cuțit, în zona unei frizerii de pe Șos. Râmnicu Sărat, iar apoi spiritele s-au încins pe strada Cazasului din cartier Lacu Dulce.

Fratele brăileanului agresat l-a lovit cu mașina pe un tânăr de 29 de ani, acuzat de agresiune, acroșând și gardul unui imobil de pe strada Cazasului. În urma evenimentului, un pasager din vehicul și cei doi tineri implicați în conflict au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Șoferul de 36 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și a fost condus la sediul poliției pentru audieri. Potrivit unor surse din anturajul celui lovit cu mașina, Silviu B., acesta a fost internat în spital după accident, dar nu a suferit răni grave.

După ce l-a lovit cu mașina pe tânărul aflat pe stradă în Lacu Dulce, inculpatul M.M. a fost arestat preventiv pentru infracțiunea de tentativă de omor, dar a formulat contestație împotriva măsurii, aceasta fiind însă respinsă la CA Galați. 

Potrivit anchetatorilor, urmare a probelor administrate în dosarul înregistrat pe rolul Parchetului de pe lăngă Tribunalul Brăila având ca obiect evenimentul rutier din data de 15 septembrie de pe strada Cazasului, s-a stabilit că inculpatul M.M. s-a urcat în autoturismul personal și l-a condus cu o viteză peste limita legală, ieșind de pe partea carosabilă în apropierea imobilului persoanei vătămate B.S. Acesta se afla la limita carosabilului și a fost lovit de inculpat în mod intenționat cu mașina, în plin, după cum au stabilit anchetatorii.

În motivarea judecătorilor Tribunalului Brăila, care au dispus arestarea inculpatului, s-a arătat că viteza cu care autoturismul a lovit persoana vătămată a fost una ridicată, de 75 km/h.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro