Încă o elevă de la "Murgoci" bursieră în Anglia | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Încă o elevă de la "Murgoci" bursieră în Anglia

O elevă din clasa a X-a B a Colegiului "Murgoci", de la clasa de matematică-informatică, bilingv engleză, va pleca anul viitor să studieze în Anglia. "Există posibilitatea, dacă voi munci mult, să obţin bursă şi pentru al doilea an. Îmi doresc foarte mult acest lucru pentru că acolo ai alte oportunităţi. Acolo îmi voi alege să studiez materiile care îmi plac: matematică, limba engleză, limba franceză, probabil istoria Angliei şi fizică. Încă nu ştiu exact, pentru că nu se ştie încă nici la ce şcoală voi merge. O să am şi activităţi de voluntariat, unde, în principiu, voi alege arta", a spus Ana-Maria Berdant.

Ea a depus aplicaţia on-line în luna octombrie, pe site-ul bursele.jaromania.ro. În luna ianuarie a primit răspunsul că a fost selectată pentru interviu, iar pe 26 februarie a fost la Bucureşti, la Colegiul Naţional "Gh. Şincai". Competiţia a fost foarte dură. La nivel naţional au fost selectaţi pentru interviu 139 de elevi, din care au rămas numai 68. Din "Murgoci" au mai fost trei elevi, însă numai ea a reuşit să treacă şi de interviu. Cu acest număr de participanţi la interviu, Brăila s-a situat pe locul patru pe ţară.

La începutul lunii septembrie se vor întâlni la Cambridge toţi elevii selecţionaţi din sud-estul Europei şi din Europa Centrală. Atunci vor afla şi la ce şcoli vor merge.

"Când am văzut mail-ul de răspuns după interviu am crezut că nu m-au acceptat pentru că a venit mai devreme decât au spus la interviu. Am plâns atunci de bucurie, erau fericiţi şi părinţii. Bucuria a fost mare pentru că a fost primul meu interviu şi cu toată pregătirea mea am fost surprinsă de modul în care au decurs lucrurile. Eu pregătisem un eseu despre mine şi m-au întrebat despre hobby-urile mele, nu despre alte chestiuni pe care le consideram importante. Şi facultatea vreau să o fac acolo, ceva în domeniul finanţelor. Am văzut în Londra cartierul bancar şi mi-aş dori foarte mult să ajung să lucrez acolo", a povestit eleva Ana-Maria Berdant.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro