Mergi la conţinutul principal

Încă o bancă a acceptat să crediteze crescătorii de vaci

* până acum existau doar două bănci interesate de o astfel de colaborare: CEC Bank şi Raiffeisen Bank

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că, din această lună, a adăugat o nouă unitate bancară în rândul celor cu care instituţia are semnate contracte de colaborare în vederea finanţării beneficiarilor subvenţiei la bovine. "Începând cu data de 18 ianuarie, creditele pot fi accesate şi de la Banca Transilvania, cu care APIA a încheiat o convenţie în acest sens. Prevederile convenţiei sunt identice cu cele ale convenţiilor anterioare, în ce priveşte depunerea de către fermier a dosarului de accesare a creditelor pentru finanţarea activităţilor curente", se arată într-un comunicat de presă al agenţiei.
De menţionat că până la semnarea colaborării cu Banca Transilvania, în portofoliul APIA erau înregistrate convenţii de acelaşi gen cu două bănci comerciale: CEC Bank şi Raiffeisen Bank.
Aşa cum se explică în materialul de presă al APIA, contractul cadru cu unităţile bancare agreate prevede că banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe lângă o serie de adeverinţe/acte doveditoare necesare dosarului, propriile condiţii de creditare, stabilite de către Creditor şi aprobate de către Banca Naţională a României, cu menţiunea că aici sunt incluse şi garanţii pe care Creditorul le poate solicita din partea Beneficiarului (fermierului). "Reafirmăm recomandarea adresată potenţialilor beneficiari interesaţi să îşi aleagă Creditorul numai după un studiu atent al condiţiilor de creditare impuse de fiecare bancă (creditoare), pentru a beneficia de condiţiile de creditare cele mai avantajoase şi care se potrivesc cel mai bine profilului exploataţiei sale", se punctează în comunicat.
Reamintim că APIA poate elibera beneficiarilor plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) atât în sectorul zootehnic cât şi vegetal, adeverinţe pentru cei care intenţionează să acceseze credite de la băncile care au încheiat convenţii cu agenţia pentru finanţarea activităţilor curente. Aceste credite reprezintă un instrument creat pentru a ajuta financiar fermierii până la primirea la termen, potrivit legislaţiei în vigoare, a subvenţiei cuvenite. Precizăm că prima pe exploataţie la specia bovine este în cuantum de 410 lei/cap de bovină (conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1244/2010).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro