Mergi la conţinutul principal

Încă o amânare în procesul decisiv al lui Chivu vs MAI

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, Cătălin Chivu, mai are de aşteptat până când judecătorii se vor pronunţa cu privire la cererea de anulare a actului administrativ de sancţionare cu trecerea într-o funcţie inferioară. Magistraţii Tribunalului Braşov, unde a ajuns dosarul, au dispus amânarea judecării cauzei pentru 21 mai. Până acum, judecătorii au amânat cauza de două ori. "Amână cauza. În vederea administrării probei cu înscrisuri, acordă termen la data de 21 mai", este soluţia dată de judecătorii braşoveni la şedinţa din 26 februarie. 

Dosarul în care Chivu se judecă cu MAI a fost trimis la Tribunalul Braşov la sfârşitul lunii octombrie 2013, decizia fiind luată de judecătorii Curţii de Apel Braşov. Asta după ce, în februarie 2013, Înalta Curte a retrimis dosarul spre judecare la instanţa de la care a plecat, respectiv CA Braşov. Cms. şef Cătălin Chivu a început "războiul" cu MAI în aprilie 2011, el fiind eliberat din funcţia de inspector şef prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ca urmare a unui control tematic desfăşurat la sfârşitul anului 2010. Până la sfârşitul lui noiembrie 2011, când ministerul a ieşit învingător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Chivu nu a putut fi înlăturat de la conducerea IPJ Brăila. Începând cu 7 decembrie 2011, fostul şef al Poliţiei brăilene a fost desemnat să-şi desfăşoare activitatea la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.
Ofiţerul a fost sancţionat disciplinar cu "trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, respectiv ofiţer specialist I", pentru "neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro