Mergi la conţinutul principal

Încă două zile pentru înscrieri la concursul de Bobotează

• până ieri, la orele prânzului, cinci brăileni se încumetaseră să se înscrie pe lista temerarilor care vor plonja în apele reci ale Dunării, în ziua de Bobotează • pe 6 ianuarie, de Bobotează, se sfințesc apele Dunării și se împarte agheazmă, iar tinerii participă la ceremonialul recuperării Crucii din apele fluviului, potrivit tradiției  

 

Data de 30 decembrie este termenul limită pentru înscrierea la tradiționalul concurs al Bobotezei, organizat de Primăria Municipiului Brăila și de Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu prilejul marii sărbători creștine, când se va oficia și slujba de sfințire a Agheazmei celei Mari.

„Brăilenii care vor să participe, de Bobotează, la tradiționalul ceremonial al recuperării Crucii din apele Dunării, trebuie să se prezinte la înscriere cu certificat medical de analize actualizate, în principal cu diagrama EKG, pentru a dovedi că nu suferă de afecțiuni cardiace. Înscrierea se mai poate face în zilele de 29 și 30 decembrie 2022, între orele 8.00 - 13.00, la sediul Primăriei Municipiului Brăila, camera 34. Persoană de contact: inspector Mircea Berbec, Compartimentul Situații de Urgență, tel. 0239/694.947, interior 229”, precizează, într-un comunicat, reprezentanții Primăriei Brăila.

Până ieri, la orele prânzului, doar cinci brăileni se încumetaseră să se înscrie pe lista temerarilor care vor plonja în apele Dunării, în ziua de Bobotează. Potrivit sursei citate, Primăria Municipiului Brăila, organizatorul evenimentului din 6 ianuarie 2023, colaborează, de ani buni, cu SAJ și ISU, care vor trimite echipaje de prim ajutor, cu medic, la sărbătoarea Bobotezei. Vor fi prezente, de asemenea, echipaje de scafandri militari, gata să intervină la nevoie. Mai mult, înainte de start, concurenții înscriși pentru recuperarea Crucii din Dunăre vor fi din nou verificați de medic și li se va face încă un EKG.

Botezul Domnului (Boboteaza ) 2022 s-a desfășurat pe o vreme frumoasă, ca de primăvară. Sute de brăileni au participat atunci la slujba de sfințire a Agheasmei celei Mari, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian pe Faleza Dunării, iar preoții au pregătit 44.000 de sticle cu agheasmă pentru brăileni, 14.000 dintre acestea fiind aduse numai pe Esplanadă. Celelalte sticle cu agheazmă au fost împărțite la biserici. Spre deosebire de anii trecuți, nimeni nu a stat la coadă și nu s-a îmbulzit pentru apă sfințită. Pe 6 ianuarie 2022, Crucea Bobotezei a fost prinsă de veteranul concursului, Răzvan Rahel, care a mai câștigat o Cruce în anul 2012.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro