Mergi la conţinutul principal

Încă două cazuri de gripă la Brăila! Doi bărbaţi internaţi în Terapie, confirmaţi cu virusul A-H1

• unul dintre pacienţii cu gripă severă a fost vaccinat antigripal, iar starea sa evoluează spre bine • în plus, marţi dimineaţă, a fost înregistrat un deces în secţia de Terapie, însă la acest moment nu se ştie dacă pacientul a murit din cauza virusul gripal sau din altă cauză

 

Două noi cazuri de gripă în formă severă la Brăila au fost confirmate de Institutul Cantacuzino. Vorbim despre doi bărbaţi, în vârstă de 49 de ani şi 58 de ani, ambii internaţi în Terapie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila. Cele două persoane au şi alte afecţiuni medicale. Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, pacientul de 49 de ani este vaccinat antigripal, iar starea sa se îmbunătăţeşte, în timp ce bărbatul de 58 de ani nu a fost vaccinat antigripal, iar starea de sănătate nu evoluează favorabil, momentan.

De asemnea, o altă persoană în vârstă de 49 de ani a murit, marţi dimineaţă, în secţia Terapie a SJU, însă nu se ştie deocamdată dacă decesul a survenit în urma infectării cu virus gripal agresiv sau nu. Rezultatele de la Institutul Cantacuzino vor stabili dacă pacientul suferea de gripă în formă severă sau nu.

În ceea ce priveşte gripa clinică, în săptămâna 4-10 februarie, la nivelul judeţului Brăila au fost raportate 26 de cazuri, iar pentru 16 dintre acestea a fost necesară internarea, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Virozele sunt în scădere faţă de luna ianuarie, raportându-se 352 cazuri de infecţie respiratorie acută şi 164 de cazuri de pneumonie.

La nivel naţional, numărul persoanelor decedate din cauza virusul gripal agresiv a ajuns la 109, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Ultimele două victime ale gripei sunt o femeie de 81 de ani din Bucureşti, confirmată cu virus gripal tip A, care suferea şi de alte boli şi nu era vaccinată antigripal, şi un bărbat de 79 de ani din judeţul Olt, confirmat cu virus gripal A, subtip H1pdm09, fără afecţiuni medicale cunoscute şi nevaccinat antigripal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro