Încă două şcoli din Brăila vor avea aviz ISU de securitate la incendiu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Încă două şcoli din Brăila vor avea aviz ISU de securitate la incendiu

• în cea mai recentă şedinţă de CLM, Liceul de Arte şi Şcoala “Sfântul Andrei” au primit finanţare de la bugetul local pentru a-şi realiza instalaţii de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu • de asemenea, Liceul de Arte a primit undă verde şi pentru reabilitarea corpului E, clădire unde vor funcţiona 13 săli de clasă • la începutul acestui an şcolar, peste 100 de unităţi de învăţământ nu aveau autorizaţie sanitară sau ISU

 

În curând, două unităţi de învăţământ din Brăila îşi vor obţine autorizaţiile de securitate la incendiu. Este vorba despre Şcoala Gimnazială “Sfântul Andrei” şi Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, unităţi ce au primit finanţare de la bugetul local pentru realizarea instalaţiilor de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu, instalaţii necesare pentru obţinerea avizelor ISU.

În şedinţa de Consiliu Local Municipal de săptămâna trecută, consilierii au aprobat, în unanimitate de voturi, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea acestor investiţii. Astfel, pentru Şcoala “Sfântul Andrei” valoarea totală a proiectului este de 54.810 lei, cu TVA, iar lucrările se vor realiza în termen de o lună, între 1 martie şi 31 martie 2017.

La Liceul de Arte, consilierii municipali au aprobat proiectele pentru realizarea instalaţiilor de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu pentru trei corpuri de clădire: A, C şi D. La corpul A, de pe bulevardul Al. I. Cuza nr. 184, valoarea totală a investiţiei este de 22.600 lei, cu TVA. Instalaţia pentru Corpul C, Str. Panait Istrati nr. 34, are o valoare totală de 14.400 lei, cu TVA, iar pentru pentru Corpul D, Calea Galaţi nr. 31, suma aprobată este de 9.000 lei, cu TVA. Execuţia lucrărilor se va face în termen de două luni, între 31 martie şi 30 aprilie.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţei de CLM s-a aprobat şi un proiect de hotărâre pentru reabilitarea Corpului E al Liceului de Arte, situat pe Calea Galaţi nr. 33. Valoarea totală a proiectului depăşeşte suma de 2 milioane lei, durata de realizare a lucrărilor fiind cuprinsă între 1 martie şi 31 decembrie. La final, în această clădire vor funcţiona 13 săli cu specialitate muzică şi modelaj.

Consilierii municipali au dat undă verde şi pentru realizarea unei investiţii la Şcoala Gimnazială “Radu Tudoran”. Suma de peste 1,4 milioane lei, cu TVA, a fost aprobată pentru reabilitare, extindere şi schimbare de destinaţie din Atelier în Clădire Multifuncţională a corpului C2 al şcolii, spaţiu ce va fi folosit pentru organizarea diverselor activităţi: Crăciun, Ziua Şcolii, Teatru de Păpuşi, activităţi artistice şi sportive etc.

Reamintim că, anul acesta, Primăria are în plan o serie de proiecte ce vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea mai multor unităţi de învăţământ din Brăila. În timp ce unele proiecte vor fi finanţate din bugetul municipiului, altele se vor realiza prin accesare de fonduri europene.

 

Peste 100 şcoli, fără avize sanitare sau ISU

La începutul acestui an şcolar, peste 100 de unităţi de învăţământ nu aveau autorizaţia sanitară de funcţionare sau avize de securitate la incendiu. Conform evidenţelor Direcţiei de Sănătate Publică Brăila privind situaţia autorizărilor instituţiilor de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal, postliceal şi universitar, la nivelul judeţului, dintr-un total de 283 de unităţi (dintre care 113 cu personalitate juridică proprie, iar alte 170 fiind structuri arondate) doar 157 aveau autorizaţie sanitară de funcţionare.

În ceea ce priveşte avizele ISU, potrivit unei statistici pe corpuri de clădiri realizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, la liceele din mediul urban funcţionau 63 de clădiri fără autorizaţie ISU, la şcolile gimnaziale 36, iar la grădiniţe 47. În mediul rural erau 95 astfel de situaţii la grădiniţe, plus alte 49 la şcoli gimnaziale/primare şi 2 la licee/şcoli profesionale.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro