Mergi la conţinutul principal

Încă 300 de copii din familii nevoiașe au primit ghiozdane și rechizite școlare

* este vorba de copii din orașul Însurăței și împrejurimi, care provin din familii defavorizate * acțiunea face parte din programul social-filantropic "Hristos în școală", care se derulează de mai bine de 15 ani în parohiile brăilene

 

Binefacerile și omenia nu mai contenesc în parohiile brăilene. De data aceasta, în prima săptămână a noului an școlar, peste 300 de copii săraci din Însurăței și din împrejurimi au primit tot atâtea ghiozdane cu rechizite școlare, cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos.

Potrivit părintelui consilier Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al ADJ, începând cu data de 6 septembrie, preoții din cadrul Protopopiatului Însurăței au preluat nu mai puțin de 310 ghiozdane gata echipate de școală și le-au împărțit familiilor nevoiașe cu copii, aflate în evidențele parohiale, în cadrul programului social-filantropic "Hristos în școală", derulat în Eparhia Dunării de Jos. Numai la biserica "Sf. Împărați Constantin și Elena", din orașul Însurăței, s-au adunat, în respectiva zi a campaniei, 60 de copii care au primit ghiozdănele și rechizite școlare.

Reamintim că programul "Hristos în școală", prin care sunt ajutați copiii din familiile defavorizate din Brăila și Galați, care vor să meargă la școală dar nu au bani pentru rechizite, se desfășoară de mai bine de 15 ani în Arhiepiscopia Dunării de Jos, numărul copiilor beneficiari crescând de la an la an. Numai anul acesta, peste 4.000 de copii au fost incluși în programul filantropic, iar valoarea rechizitelor școlare și a ghiozdanelor achiziționate pentru ei a depășit suma de 300.000 de lei. Acest lucru a fost posibil prin efortul comun al Centrului Eparhial, al celor opt protopopiate din județele Brăila și Galați, al preoților și credincioșilor care au dat dovadă de omenie și de solidaritate creștină. 

În altă ordine de idei, în ajunul începerii noului an școlar, a luat sfârșit un alt program eparhial de amploare destinat celor mici, "Vacanța din pridvorul bisericii", prin care sute de copii din parohiile Eparhiei au beneficiat de excursii și tabere gratuite, prin implicarea parohiilor și a credincioșilor.

Ultimele tabere și excursii au fost cele organizate de parohiile brăilene Mohreanu și Ulmu (tabără de 3 zile în zona Bușteni-Brașov, beneficiari fiind 34 de copii), Viziru de Jos (excursie la Mănăstirile Lacu Sărat, Vladimirești și Măxineni) și Perișoru (excursie, pe 1 septembrie, la Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de sculptură de la Măgura-Buzău și Schitul Monahal Cetățuia). 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro