Mergi la conţinutul principal

Încă 29 de cazuri Covid și două decese, la Brăila

* numărul total de persoane confirmate de la începutul pandemiei a ajuns la 8.922 * polițiștii continuă controalele în scopul prevenirii răspândirii Covid – 19

 

Situația Covid la nivelul județului Brăila, la data de 21 ianuarie. Au fost 29 cazuri nou confirmate și două persoane decedate din municipiul Brăila.

Numărul total de persoane confirmate de la începutul pandemiei este 8.922, al persoanelor vindecate în spitale este  1.739, iar al persoanelor decedate de la începutul pandemiei a ajuns la 429.

Joi, erau 1.071 persoane în carantină la domiciliu, 53 persoane izolate la domiciliu și 139 persoane internate în spitale. Au fost 138 teste prelevate, rezultatele fiind așteptate zilele acestea.

Din totalul de 8.922 persoane confirmate la Brăila, 249 sunt din alte județe.

La data de 20 ianuarie, polițiștii brăileni au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Au fost desfășurate 18 acțiuni punctuale vizând societăți comerciale, precum marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețele și târgurile din municipiu și cele din județ, mijloace de transport în comun.

Forțele implicate au verificat 27 de societăți comerciale, au legitimat 1.709 de  persoane și au controlat  308 de vehicule. Au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 41.500 de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor  privind purtarea corespunzătoare a măștii de protecție în mijloacele de transport, polițiștii brăileni și polițiștii locali au sancționat contravențional 14  persoane, dintre care 4 șoferi și 10  pasageri.

Totodată, 37 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 14.500 de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro