Încă 22 de elevi au mai intrat în programul "Euro 200" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Încă 22 de elevi au mai intrat în programul "Euro 200"

Anul acesta, în programul guvernamental "Euro 200", prin care elevii cu situaţii materiale dificile sunt ajutaţi cu 200 de euro ca să-şi achiziţioneze un calculator conform Legii 269/2004, nu au mai intrat toţi elevii care au depus un dosar ca în ceilalţi ani. La nivelul judeţului nostru au fost depuse 579 de cereri, din care au fost aprobate doat 415, adică 72%. După contestaţiile care au fost analizate în luna iulie, la Brăila, au mai intrat în program 21 de elevi. De fapt, 22 au intrat şi un altul a fost scos din listă. Este vorba de un elev de la Măgureni. La nivel naţional, au fost acceptaţi suplimentar 47 de elevi. Dintre cei 22, opt sunt de la Dudeşti, unul de la Grup Şcolar Însurăţei şi alţi 13 de la şcolile din satele Vultureni, Scărlăteşti, Batogu şi Cireşu. Lista modificată a beneficiarilor a fost publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei, http://euro200.edu.ro/. Dintre cele 415 cereri aprobate iniţial, doar 13 sunt în municipiu. Cele mai multe solicitări aprobate sunt la Şuţeşti - 54, Însurăţei, Zăvoaia - 42, Ulmu 41, Bărăganu - 31, Urleasca - 25, Tichileşti - 23, Jirlău, Şc. Însurăţei, Frecăţei - 21, Râmnicelu, Bordei Verde - 18, Tătaru, Angelescu Ianca şi Ciocile - 16, Traian, Măraşu - 12, Galbenu, Măgureni - 10.
Media de cereri aprobate la nivel naţional este de 68%, adică din 32.903 cereri au fost aprobate 22.492, în limita bugetului Ministerului Educaţiei de 18,9 milioane de lei.
Conform Legii 269/2004, beneficiarii ajutorului de 200 de euro sunt elevi şi studenţi din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maxim 150 de lei pe membru de familie. Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziţiei. Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă ajutor financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM şi 160 GB hard-disk şi software de bază. Achiziţionarea computerelor de la orice distribuitor de profil se poate face până pe 31 august.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro