Mergi la conţinutul principal

Încă 20 de preoți și credincioși din județul Brăila au donat sânge

* este vorba de 12 preoți și 8 credincioși de la Protopopiatele Făurei și Însurăței * acțiunea face parte din Campania umanitară ”Donează sânge, salvează o viață!”, organizată la nivel național de către Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Sănătății

 

Continuă campania de donare de sânge în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Joi, 17 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, 12 preoți și 8 credincioși din Protopopiatele Făurei și Însurăței, județul Brăila, urmând exemplul confraților din municipiul Brăila, au inițiat o acțiune de solidaritate umană și filantropie pentru ajutorarea pacienților aflați în spitale.

Astfel, dis-de-dimineață, 20 de preoți și credincioși, în frunte cu protopopul Mihăiță Cocîrlea, de la Făurei, și protopopul George Albu, de la Însurăței, au mers la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Brăila, de pe Strada Radu S. Campiniu, pentru a dona sânge venind, astfel, în sprijinul celor aflați în suferință.

Aparatura tehnică necesară și personalul specializat în recoltarea de sânge au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila. Întrucât în multe unități medicale stocurile de sânge sunt insuficiente, iar viețile pacienților depind de sângele primit de la donatori, prin activitatea de astăzi s-a urmărit și identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge regulat, pe tot parcursul anului, la termenele stabilite de medici”, ne-a declarat părintele consilier Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Campania de donare de sânge începută săptămâna trecută va continua și în zilele următoare, prin implicarea preoților și credincioșilor Arhiepiscopiei Dunării de Jos și participarea tuturor protopopiatelor din județele Brăila și Galați.

Acțiunea desfășurată joi, 17 martie, la Brăila, face parte din Campania umanitară ”Donează sânge, salvează o viață!”, organizată la nivel național de către Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Sănătății.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro