Mergi la conţinutul principal

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, alături de semeni aflaţi în suferinţă

• arhiepiscopul “Dunării de Jos” a vizitat şi a binecuvântat persoanele aflate în îngrijire în Spitalul de Recuperare şi Boli Cronice “Veneţia Medical” din municipiul Brăila

 

Pe 27 august 2019, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul “Dunării de Jos”, însoţit de o delegaţie de la Centrul eparhial, a vizitat persoanele aflate în îngrijire în Spitalul de Recuperare şi Boli Cronice “Veneţia Medical” din municipiul Brăila. În cadrul acestei vizite, ierarhul Dunării de Jos a binecuvântat persoanele care beneficiază de serviciile medicale ale acestei instituţii şi a rostit rugăciune pentru sănătatea acestor semeni.

În cadrul Secţiei de Îngrijiri Paleative, Părintele Arhiepiscop a stăruit în rugăciune la paturile pacienţilor, care cu răbdare şi credinţă puternică îşi poartă suferinţa.

“Întâlnirea dintre chiriarh şi toţi cei internaţi în acest Spital a produs momente de alinare şi nădejde că Doctorul sufletelor şi al trupurilor, Hristos Domnul, este permanent prezent în viaţa celor ce Îl cheamă şi aduce raze de lumină, alungând negura neputinţei. În cuvântul adresat cu prilejul acestei vizite, arhipăstorul Dunării de Jos a evidenţiat  necesitatea sprijinirii semenilor noştri aflaţi în suferinţe şi în încercări, apreciind totodată nivelul de profesionalism şi empatie al cadrelor medicale, precum şi calitatea înaltă a serviciilor oferite”, transmite Aerhiepiscopia într-un comunicat de presă.

La finalul întâlnirii au fost purtate discuţii cu conducerea acestei instituţii medicale brăilene în vederea perfectării unui parteneriat în care Arhiepiscopia Dunării de Jos să poată oferi asistenţă duhovnicească permanentă personalului medical, pacienţilor şi însoţitorilor acestora în cadrul unei capele, prin prezenţa preoţilor slujitori din protopopiatul Brăila.

Spitalului de Recuperare şi Boli Cronice “Veneţia Medical SRL” este primul spital privat din municipiul Brăila, deschis anul trecut. În această unitatea spitalicească există o secţie de recuperare neurologie cu 22 de paturi, o secţie de recuperare ortopedie-traumatologie cu 16 paturi, o secţie de recuperare respiratorie cu 14 paturi, o secţie de oncologie pentru spitalizare de zi cu 12 paturi, Geriatrie şi gerontologie cu 18 paturi, medicină paleativă cu 34 de paturi şi o bază de tratament pentru recuperare, cu piscină, pentru fiziokinetohidroterapie.

Pentru ca rezultatele să fie cele dorite, pacienţii sunt trataţi de o echipă formată din medici de specialitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro