Mergi la conţinutul principal

În weekend, la Teatrul “Maria Filotti”: “Harper Regan”, un spectacol despre familie, dragoste, iluzii și regăsirea de sine

• spectacolul “Harper Regan”, regizat de Vlad Massaci, o are îl rol principal pe actricța Mihaela Trofimov • tot în acest weekend se joacă și “Fii cuminte, Cristofor!” și “Naufragiat”

 

Vreți să vedeți cele mai recente producții ale Teatrului “Maria Filotti”? Weekendul acesta este șansa voastră! Pe 17, 18 și 19 martie, la dramaticul brăilean pot fi vizionate trei spectacole ale căror premieră a avut loc în ultimul an. Iată cum arată programul:

Vineri, 17 martie - “Fii cuminte, Cristofor!”, de Aurel Baranga, regia Marcel Turcoianu, ora 18.00, Sala “Bujor Macrin” (Sala Studio). O comedie spumoasă, scrisă după regulile teatrului bulevardier, care dezbate, cu umor și ironie, o temă mereu actuală: (ne)fericirea conjugală. Piesa a fost scrisă în 1964, iar autorul Aurel Baranga învelește drama cuplului plictisit într-o comedie de tip farsă, abordează tema perenă a familiei și a încercărilor prin care trec partenerii atunci când armonia începutului este erodată de trecerea anilor. Distribuție - Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Elena Andron și Marcel Turcoianu, scenografia - Raluca Polea. Spectacolul a avut premiera în mai 2022.

Sâmbătă, 18 aprilie - “Naufragiat - Fantasticele aventuri ale lui Louis de Rougemont (povestite de el însuși)” de Donald Margulies, regia Andrei Huțuleac, ora 18.00, Sala Mare. “Naufragiat” este un spectacol de “teatru curat, capabil să spună povești coerente, inteligibile și care emoționeză un spectru cât mai larg de spectatori, indiferent de vârstă sau de nivelul de educație”.

Distribuția: Ciprian Chiricheș, Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Corina Borș. Traducerea - Corina Moise, scenografia - Maria Nicola, light design - Lucian Moga. Spectacolul a avut premiera în septembrie 2022.

Duminică, 19 martie - “Harper Regan” de Simon Stephens, regia Vlad Massaci, ora 18.00, Sala Mare. Spectacolul spune povestea unei femei care luptă cu dificultățile vieții personale și de familie. Într-o noapte strălucitoare de toamnă din 2006, Harper Regan a plecat de acasă, fără să anunțe familia și, timp de două zile și două nopți, a mers în necunoscut punând în pericol întreaga ei viață. Harper Regan navighează în Marea Britanie, explorând familia, dragostea și iluziile.

“Povestea lui Harper Regan este o poveste care ține de geografie. O geografie care nu se studiază nicăieri și despre care nu s-au scris tratate – o geografie psihologică. Harper Regan călătorește în afara vieții ei adunate în cei patruzecișicinci de ani trăiți. O odisee care durează doar trei zile, dar care pare lungă de douăzeci de ani la capătul căreia află că viața poate deveni o rețea fină de minciuni în mijlocul căreia omul se sufocă. Așa că, Harper Regan se hotărește să nu mai mintă. Mai ales, să nu se mai mintă pe sine. Iar hotărîrea asta poate fi un nou început, o regăsire de sine”, afirmă regizorul Vlad Massaci.

În distrubuția spectacolului îi veți regăsi pe actorii Mihaela Trofimov (Harper Regan), Alin Florea (Elwood Barnes/James Fortune/Duncan Wooley), Nicholas Cațianis (Tobias Rich), Blanca Doba (Sarah Regan), Liviu Pintileasa (Seth Regan), Narcisa Novac (Justine Ross), Ciprian Chiricheș (Mikey Nestor),

Emilia Mocanu (Alison Wooley), Adelin Ilie (Mahesh Aslam).

Traducere - Andrei Covaciu, scenografie, universul sonor și conceptul video - Andu Dumitrescu. Limită de vârstă: 16 ani. Spectacolul a avut premiera în urmă cu câteva luni, în decembrie 2022.

Biletele la spectacol pot fi achiziționate de la agenția teatrală sau de pe platforma www.blt.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro