În top: Mihăilescu, Meleşcanu şi Corlăţean | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

În top: Mihăilescu, Meleşcanu şi Corlăţean


Cu cele mai multe absenţe figurează senatorul PSD Şerban Mihăilescu, care a ajuns doar de 37 de ori la lucrările Senatului. Mihăilescu a avut din data de 27 aprilie şi până la finalul sesiunii concediu medical. Pe locul doi în topul absenţilor se află senatorul PNL Teodor Meleşcanu, cu 55 de prezenţe, având 8 zile de învoire, 7 zile de concediu fără plată şi alte 7 zile de deplasări în străinătate.
La egalitate cu Meleşcanu, cu 55 de prezenţe, este senatorul PSD Titus Corlăţean, preşedinte al Comisiei de politică externă. El a avut cumulat în toată sesiunea 22 de zile de lucru în care a fost plecat în deplasări externe.
Pe locul al treilea în clasament se află senatorul PDL pentru diasporă, Viorel Riceard Badea, cu 56 de prezenţe, urmat de senatorul UDMR Gyorgy Frunda (61 de prezenţe) şi senatorul PNL pentru diasporă, Raymond Luca (62 de prezenţe).
Totodată, cei şase senatori care sunt şi miniştri nu figurează cu nicio prezenţă la lucrările Senatului, fiind vorba de Ecaterina Andronescu (Educaţie), Radu Berceanu (Transporturi), Vasile Blaga (Dezvoltare), Cristian Diaconescu (Externe), Ilie Sârbu (Agricultură) şi Mihai Stănişoară (Apărare).
Vicepreşedintele Senatului, Anca Boagiu (PDL), are 67 de prezenţe, la fel ca şi Sergiu Nicolaescu (PSD), numai că acesta din urmă avut 10 zile de concediu medical.

În medie, un parlamentar primeşte 346 de lei pentru fiecare prezenţă la Senat

Între cei mai prezenţi senatori în prima sesiune parlamentară a acestui an se numără, cu 79 de participări la lucrările Senatului, Viorel Arcaş (PSD), Ion Ariton (PDL), Ovidiu Marian (PDL), Vasile Mustăţea(PNL) şi Marius-Petre Nicoară (PNL), iar cu câte 78 de prezenţe figurează Dan-Radu Ruşanu (PNL) şi Alexandru Mocanu (PDL).
De asemenea, cu câte 77 de prezenţe sunt alţi 65 de senatori, între care Crin Antonescu (PNL), Toni Greblă (PSD), Ion Vasile (PSD), Anghel Iordănescu (PSD), Marko Bela (UDMR), Ion Toma (liderul grupului PSD), Cristian Ţopescu (PNL), Iulian Urban (PDL) şi Lia Olguţa Vasilescu (PSD).
Chestorul Ioan Chelaru (PSD) şi fostul ministru de Interne, Cristian David (PNL) au câte 74 de prezenţe. În acelaşi timp, preşedintele Senatului, Mircea Geoană (PSD), împreună cu Miron Mitrea (PSD), Mircea Diaconu (PNL) şi Alexandru Mazăre (PSD) au câte 73 de prezenţe.
Prezenţa medie a unui parlamentar în prima sesiunea a anului 2009 a fost de 70 de participări la lucrările Senatului, în timp ce prezenţa maximă ar fi putut fi de 79. Indemnizaţia netă medie pe lună se ridică la 4.856 de lei, care pentru întreaga sesiune ajunge la 24.283 de lei. Astfel, pentru fiecare prezenţă la lucrările Senatului aleşii au obţinut, în medie, 346 de lei.
În perioada similară a anului 2008, participarea senatorilor la lucrări s-a ridicat, în medie, la 58 de prezenţe de parlamentar, faţă de maximul de 65 de prezenţe, reprezentând astfel un nivel de participare de 89,23%. Pe de altă parte, în prima sesiune a lui 2009, nivelul de participare al senatorilor la lucrări s-a ridicat la 88,61%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro