Mergi la conţinutul principal

În sfârşit! Cardurile de călătorie “Braicar” sunt la vânzare şi funcţionează

• brăilenii le pot procura de la mai multe locaţii din oraş, preţul acestora fiind cuprins între 18 şi 34 lei, în funcţie de numărul de călătorii 

 

După ce şi-au dat cu stângu-n dreptu', cei de la Braicar au pus în vânzare cardurile electronice cu care brăilenii pot călători cu mijloacele de transport în comun. Vorbim despre cele trei tipuri de carduri anunţate, cel de 10 călătorii care costă 18 lei (15 lei valoarea călătoriilor şi 3 lei valoare cardului) şi cel de 20 de călătorii care costă 33 lei (30 lei valoarea călătoriilor şi 3 lei valoare cardului) - ambele de “unică folosinţă” - şi cel reîncărcabil tot cu 20 de călătorii care costă 34 lei (30 lei valoarea călătoriilor şi 4 lei valoare cardului).

Redactorii “Obiectiv” au cumpărat ieri un astfel de card şi au testat noul sistem implementat pe autobuze. Totul e foarte simplu şi rapid. Cardul se apropie de validator, în zona marcată. Pe ecran îţi apare mesajul “se validează”, iar după câteva secunde se aude un semnal sonor scurt şi mesajul “card validat”. De asemenea, pe ecran îţi apare afişat şi numărul de călătorii rămase.

Aşa cum ne-a declarat directorul Braicar, Cornel Săndulescu, cardurile pot fi achiziţionate de la mai multe puncte din oraş, fiind disponibile inclusiv de la hoteluri. Spre exemplu, la Hotelul Traian, turiştii îşi pot cumpăra un card cu 10 sau 20 de călătorii.

“Cardurile se vând în două locuri: la noi la unitate, în Bulevardul Independenţei, şi la agenţia de abonamente de pe Călăraşilor. Dar se mai vând şi la vreo 10 chioşcuri de difuzare a presei, la hoteluri, la Traian şi Triumf, deci există posbilitatea de a le procura, brăilenii le găsesc fără niciun fel de probleme”, ne-a declarat directorul Braicar.

Reamintim că, potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de primarului Marian Dragomir, implementarea acestui sistem de validare a călătoriilor pe mijloacele de transport în comun a costat 339.734 lei, în această sumă fiind incluse modernizarea a 56 de echipamente de validare duale (157.099 lei cu TVA), achiziţionarea a 30 de astfel de echipamente noi (computere de bord şi validatoare - 159.367 lei cu TVA), achiziţia unor sisteme de reîncărcare carduri (14.319 lei), precum şi realizarea cardurilor de călătorie.

Pe viitor se urmăreşte şi implemenatarea unei variante prin care validarea călătoriei să se facă printr-o aplicaţie pe telefonul mobil.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro