Mergi la conţinutul principal

În sfârşit, ai cu cine plânge că ai pierdut

Nu, nu am nimic cu Uniunea Salvaţi România (USR), care în ansamblu pare o idee bună, o alternativă viabilă la partidele consacrate, partide care în cei 27 de ani de „democraţie” şi-au dovedit din plin incompetenţa. Nicuşor Dan pare o persoană onorabilă, până la proba contrarie, iar madam Clotilde Armand parcă o rupe mai bine pe româneşte de când cu alegerile astea. Problema este că USR nu are un motor puternic, capabil să o propulseze undeva la 25-30%, astfel încât să conteze cu adevărat în alcătuirea guvernului. Nicuşor Dan este o voce prea stinsă (la propriu) şi suspect de subţire pentru a capta atenţia mulţimilor. Uneori mi se pare că Nicuşor Dan vorbeşte de parcă s-ar fi speriat de umbra lui. Îţi trebuie forţă în discurs şi talent oratoricesc ca să reuşeşti să îi faci pe cetăţeni să te urmărească, să te asculte, să te urmeze. Nicuşor Dan nu are astfel de aptitudini.

Din acest motiv, eu unul cred că USR nu va scoate un rezultat bun la alegerile din 11 decembrie 2016. Nicuşor Dan vorbea deja că partidul său ar fi ajuns la 20% în preferinţele alegătorilor, ceea ce mi se pare cam mult. Şi spun asta pentru că în mediul rural USR aproape că nu există. Doar în  oraşele mari s-a creat aşa, un curent care a aderat la ideile USR, dar alegerile sunt pe toată România, nu numai în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Braşov. Nu vreau să cobesc, dar cred că dacă va trece de 10%, USR poate să spună că a obţinut un rezultat nemaipomenit. Nici sloganul nu îi ajută prea tare pe cei de la USR. „În sfârşit, ai cu cine” lasă loc la tot soiul de continuări, unele cu conotaţii sexuale, altele cu iz de caterincă. Acum câţiva ani, în 2008 mai precis, o tanti din Bacău, pe nume Codruţa Arvinte, candida din partea PRM la şefia Consiliului Judeţean Bacău cu următorul slogan debil: „Încearcă şi cu o femeie”. Vă daţi seama câte miştouri s-au făcut pe acest subiect şi câte glume deocheate a fost nevoită să încaseze biata femeie. Evident, ea a strâns extrem de puţine voturi. Acum, USR vine cu un soi de variantă upgradată a sloganului candidatei din Bacău. Este un slogan neterminat, care se rupe la jumătatea frazei. O fi şi asta o şmecherie, nu zic nu, dar tare mi-e teamă că şi procentele USR vor fi undeva la jumătate din cât visează Nicuşor Dan. (Clocotilde ARMAND)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro