Mergi la conţinutul principal

În scandalul Șoșoancă-Simion, deputatul Ciubuc rămâne lângă liderul AUR

* deputatul AUR Brăila, Ciprian Ciubuc, a comentat scandalul izbucnit la nivelul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), care s-a lăsat cu excluderea senatorului Diana Șoșoancă din grupul parlamentar al partidului * având în vedere că Șoșoancă încearcă să realizeze un fel de ”AUR 2” prin atragerea de parlamentari de partea ei, Ciubuc a dat asigurări că intenționează să rămână alături de președintele AUR, George Simion

 

Deputatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Brăila, Ciprian Ciubuc, este de părere că s-a procedat corect prin retragerea sprijinului politic față de senatorul Diana Șoșoancă, în contextul scandalului izbucnit, recent, la nivelul partidului. Așa cum am anunțat într-o altă ediție, redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” au încercat să afle cum se poziționează cei doi parlamentari AUR ai județului nostru (deputatul Ciprian Ciubuc și senatorul Andrei Hangan) în tot acest episod de la Centru și dacă îl susțin pe George Simion sau pe Diana Șoșoancă, însă fără prea mare succes, inițial. Marți, Ciubuc ne-a transmis că în ziua în care am încercat să îl contactăm a fost prins în ședințe la Parlament și de aceea nu a putut răspunde la telefon. Acesta ne-a oferit spre publicare un comunicat de presă despre scandalul din cadrul AUR, situându-se alături de președintele partidului, George Simion.

”În urma mai multor certuri cu conducerea AUR, punctul culminant a fost cearta din Senat dintre doamna Diana Șoșoacă și domnul Sorin Lavric, Președintele Senatului partidului AUR și cu domnul Târziu (n.r. - Claudiu Târziu) Co-președinte AUR. (...) În cadrul ședinței Biroului Național de Conducere al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, întrunit statutar în data de 10.02.2021, pe ordinea de zi a fost inclusă și analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleși pe lista AUR, al căror comportament a adus atingere intereselor și imaginii partidului. În această privință, Biroul Național de Conducere al AUR, în unanimitate, a decis următoarele: Retragerea sprijinului politic acordat doamnei Diana Șoșoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în Parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, doamna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, a povestit Ciubuc modul în care i-a fost retras sprijinul politic senatorului Șoșoancă.
Cât despre poziția sa în tot acest scandal, Ciubuc a afirmat că respectă decizia unanimă a BNC AUR.

”Sunt de la început în această construcție politică, din 10 August 2019 odată cu valul Mișcării România Mare în Europa și am contribuit la fondarea AUR, pe 1 Decembrie 2019, partid lansat la Alba Iulia de ziua națională. Anunț pe această cale toți locuitorii din Județul Brăila care au votat AUR și și-au pus mari speranțe în noi, d-na Diana Șoșoacă s-a decis să candideze pe listele AUR pe 20 Octombrie 2020, înainte cu 2 zile de depunerea candidaturilor către BEC, așa că nu trebuie să fiți dezamăgiți. Suntem 43 de parlamentari care mergem înainte alături de George Simion, care ne-a unit în jurul interesului național, și nu ne abatem din drumul nostru. Îmi pare rău că d-na senator Diana Șoșoacă nu a înțeles că noi acționăm ca o echipă unitară și în unitate și urmăm liderul care ne-a adunat în jurul AUR, George Simion, și nu îl contestăm imediat după alegeri. De asemenea, îmi pare rău că d-na Șoșoacă nu a înțeles că atacul și dezbinarea în interiorul AUR nu este calea cea dreaptă, atacul nostru trebuie să fie în exterior către partidele sistemului și în interesul românilor și toate divergențele se rezolvă doar comunicând cu calm și argumente, nu cu țipete, exclamări și totalitarisme!”, a declarat Ciubuc.

Parlamentarul a dorit să îi asigure pe brăilenii care simpatizează AUR că acest partid este ”asemenea unui tren de mare viteză căruia în cazul în care i-au căzut 2 vagoane”, nu se oprește și merge cu aceeași viteză înainte.
”Luptăm în continuare pentru același ideal: Dreptate pentru România!”, a mai transmis deputatul, transmițându-ne și o fotografie cu o haită de lupi, care își urmează masculul alfa prin troiene de zăpadă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro