În România "sunt mulţi Adrieni Năstase" - corupţi, dar cu un cuvânt greu de spus | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

În România "sunt mulţi Adrieni Năstase" - corupţi, dar cu un cuvânt greu de spus

"Imunitatea nu este un privilegiu al politicienilor, pentru a-i proteja împotriva urmării penale, ci este un proces prin care poate fi asigurată buna funcţionare a Parlamentului", a declarat Krichbaum joi, spunând că în cazul în care aceste principii nu se respectă, cetăţeanul îşi pierde încredererea în statul de drept.
"Nu vorbesc numai de cazul Adrian Năstase, în România există mulţi Adrieni Năstase. (...). Mă miră că în România cei care sunt cei mai vizaţi de acuzaţiile de corupţie sunt cei care au de spus cuvântul cel mai greu", a punctat parlamentarul german. Aceşti "alţi Năstase" sunt, printre alţii, social-democratul Şerban Mihăilescu şi fostul ministru PSD, Miron Mitrea, a mai precizat Krichbaum.
Guenther Krichbaum a explicat că rezoluţia adoptată săptămâna trecută de Bundestag a fost menită să trimită "un puternic semnal de alarmă" către autorităţie române pentru a folosi timpul care a rămas până la următorul raport pe justiţie în scopul de a îndeplinirii criteriilor stabilite cu UE.
Aprecieri din partea lui Krichbaum au primit Agenţia Naţională de Integritate, care "a început să îşi facă treabă", şeful DNA, Daniel Morar, şi ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, "care, însă, din păcate, nu are susţinerea Parlamentului".
Parlamentarul german a mai spus despre Codul Civil şi Penal că acestea sunt foarte bune şi trebuie adoptate, dar că cele de procedură mai necesită încă dezbatere şi îmbunătăţiri.
Bundestagul, camera inferioară a Parlamentului german, a votat săptămâna trecută un raport privind situaţia drepturilor omului în lume la care comisia pentru drepturile omului a introdus un amendament ce solicită sistarea fondurilor UE pentru România, constatând lipsuri ale statului de drept. "Parlamentul Germaniei constată cu îngrijorare deficienţele statului de drept ce continuă să existe în Bulgaria şi România. Bundestagul cere Uniunii Europene să aplice minimele măsuri de sancţiune sub forma îngheţării subvenţiilor şi pentru România, aşa cum a făcut-o în cazul Bulgariei", se arată în amendamentul anexat raportului privind situaţia drepturilor omului în lume care a fost votat de Bundestag.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro