Mergi la conţinutul principal

În problema iluminatului stradal, Simionescu înclină spre gestiune delegată

Municipalitatea nu va înfiinţa, cel mai probabil, un serviciu propriu care să gestioneze serviciul de utilitate publică de iluminat stradal. Cu alte cuvinte, se va continua exemplul din ultimii ani, în care de problema iluminatului s-a ocupat o firmă privată - până acum "Luxten Lighting Company" SRL -, cu precizarea că viitorul operator va fi stabilit prin licitaţie publică.
Ideea a fost avansată chiar de către primarul Aurel Simionescu, în conferinţa de presă săptămânală, acesta prezentând şi argumentele care-i susţin punctul de vedere: "Această problemă are două dimensiuni: una tehnică, legată de faptul că îţi trebuie nu doar unul, ci mai mulţi specialişti care să se ocupe de acest serviciu, iar al doilea aspect, să nu uităm că există nişte limitări din punct de vedere al personalului. Adică, dacă s-ar constitui, să spunem, acest serviciu propriu, numărul de salariaţi necesar ar face să depăşim cu mult numărul de angajaţi la care suntem limitaţi la nivel de autoritate locală. Aşadar, din punctul meu de vedere, soluţia ar fi aceea de continuare a formei de gestiune delegată, dar vom vedea ce spun specialiştii şi ce vor decide consilierii". De asemenea, sursa citată a precizat că în această a doua variantă de lucru, numărul de posturi ar creşte cu unul, maxim două, urmând a fi ocupate de angajaţi ai Primăriei, care va trebui să coordoneze serviciul de iluminat public.
Consultantul municipalităţii în această problemă este "Electromagnetica" SA Bucureşti, iar pentru serviciul prestat va primi suma de aproape 78.000 lei, fără TVA. De la consultantul bucureştean municipalitatea aşteaptă asistenţă tehnică, precum şi juridică, inclusiv pe partea de realizare a documentaţiei aferente licitaţiei publice în urma căreia se va desemna un operator care să preia gestiunea delegată a iluminatului în oraş. Asta dacă şi CLM va merge pe aceeaşi variantă de lucru sugerată de primarul Aurel Simionescu.
Reamintim că în oraşul nostru serviciul este prestat de SC "Luxten Lighting Company" SRL, cu menţiunea că în toamna acestui an expiră contractul în baza căruia se derulează această relaţie comercială.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro