Mergi la conţinutul principal
Statistici negre

În primele șase luni ale anului, s-au născut 1.000 și au murit aproape 3.000 de brăileni

* potrivit statisticilor, populația municipiului și județului este în continuă scădere * în perioada ianuarie - iunie 2021, spre exemplu, au murit, în medie, căte 16 brăileni în fiecare zi * dacă în luna iunie a.c. în tot județul Brăila s-au născut 204 bebeluși, în toată țara au fost înregistrați aproape 15.000 de nou-născuți, dar și 21.337 de decese

 

Populația municipiului și județului Brăila continuă să scadă vertiginos, nu doar pentru că ne confruntăm cu fenomenul migrației - mii de brăileni căutându-și un trai mai bun dincolo de granițele țării - ci pentru că, an de an, se nasc tot mai puțini bebeluși, în timp ce se moare pe capete.

Potrivit Direcției Regionale de Statistică Brăila (DRS), în luna iunie 2021, la nivelul întregului județ s-au înregistrat 204 născuți vii și 387 de decese. Cu o lună înainte, în mai, situația a fost cu adevărat alarmantă, pentru că s-au înregistrat doar 122 de născuți vii și 447 de decese! Statisticile spun, de asemenea, că, în perioada ianuarie - iunie a.c., nu mai puțin de 2.864 de brăileni au încheiat socotelile cu viața, în timp ce la maternitate s-au înregistrat doar 1.000 de născuți vii.

Situația este întrucâtva asemănătoare la nivel național. Dacă în luna iunie a.c., în toată țara, s-a înregistrat nașterea a 14.877 de copii, cu 1.353 mai mulți decât în luna precedentă, tot atunci au fost înregistrate și 21.337 de decese (11.157 bărbați și 10.180 de femei) inclusiv 75 de copii cu vârsta sub un an. 

În altă ordine de idei, dacă, în primele șase luni ale anului, la Brăila, au fost aproape 3.000 de înmormântări, căsătorile au fost de câteva ori mai puține, mai precis 496. În aceeași perioadă, în municipiu și județ au fost înregistrate 160 de divorțuri. Cea mai hilară situație s-a înregistrat anul trecut, în luna iunie, când s-a semnalat un număr aproape egal de căsătorii și divorțuri (57 de căsătorii și 56 de divorțuri).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro