Mergi la conţinutul principal

În preajma sărbătorilor, hoţii stau la pândă. Sfaturile poliţiştilor pentru protejarea locuinţei

în perioada decembrie 2019 - februarie 2020, poliţiştii derulează campania de prevenire a furturilor din locuinţe “Hoţii îţi invadează intimitatea” • poliţiştii brăileni desfăşoară activităţi în locurile aglomerate, zona pieţelor şi complexul Brăila Mall, unde vor discuta cu oamenii şi le vor da sfaturi care să îi ajute să se ferească de hoţi

 

Campanie de prevenire a furturilor din locuinţe “Hoţii îţi invadează intimitatea”. Poliţiştii sunt în acţiune intensă, în perioada decembrie 2019 - februarie 2020. Oamenii vor primi sfaturi utile care să îi ajute să se ferească de hoţi. Activitatea se derulează la nivel naţional.

În judeţul Brăila, poliţiştii vor desfăşura activităţi în zonele publice aglomerate, în incinta complexului comercial Brăila Mall, precum şi la asociaţiile de proprietari din municipiul Brăila. “Scopul campaniei îl reprezintă informarea proprietarilor de imobile din mediul urban cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă. Modul de transmitere a mesajelor acestei campanii este adaptat tehnologiilor actuale. Filmul preventiv cu acelaşi nume poate fi vizionat pe canalul YouTube, accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?vâPSZX2amYkl4&featureâyoutu.be&fbclidâIwAR0BnY7VEIf16BU941MmPMVbuOEmP8u8ESNowFaqfsR-0JtwnEmEAdfi5HU . Acesta este realizat cu tehnica 360ᴼ tridimensional şi oferă o experienţă aproape reală a întâmplărilor dintr-o locuinţă prădată de hoţi”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Potrivit poliţiştilor, în perioada sărbătorilor de iarnă, riscul furturilor din locuinţe creşte. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente neplăcute, oamenii legii vin cu recomandări pentru proprietarii de locuinţe:

-Nu vă transformaţi conturile on-line în surse de informaţii pentru infractori;

-Nu permiteţi persoanelor necunoscute să intre în casă, indiferent de motivul pentru care o cer, mai ales dacă sunteţi singur acasă!

- Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată, chiar dacă sunteţi acasă;

- Asiguraţi-vă că nu aţi uitat să încuiaţi uşa, când aţi plecat de acasă;

- Înlocuiţi rapid orice încuietoare devenită nefuncţională sau a cărei cheie aţi pierdut-o;

- Dacă locuiţi la parter, etajul 1 sau ultimul etaj, asiguraţi-vă ferestrele prin montarea de gratii metalice sau instalaţi un sistem antiefracţie;

- Asiguraţi o bună iluminare a holurilor imobilului şi la intrarea în scara blocului;

- Apelaţi la firme specializate pentru a asigura supravegherea de la distanţă a locuinţei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro